Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Za Lukakua nema odmora dok se ne vrati Ibrahimović

mourinho

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da za prvog klupskog napadača Romelua Lukakua neće biti odmora sve dok se na teren ne vrati iskusni Zlatan Ibrahimović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lukaku je sjajno otvorio debitantsku sezonu u dresu “crvenih đavola“. Postigao je deset golova u devet utakmica u svim takmičenjima i fenomenalno predvodi napad Uniteda. Međutim, već mnogi u Engleskoj postavljaju pitanje do kada će belgijski reprezentativac moći izdržati jak ritam i do kada će biti u sjajnoj formi.

Očekuje se da će Ibrahimović, nakon teške povrede, biti potpuno spreman tek u januaru, a do tada Mourinho kaže da ne može rotirati napadače. Stoga je najavio da će Lukaku početi i današnju premierligašku utakmicu protiv “fenjeraša“ Crystal Palacea.

“Dok smo bez Ibrahimovića ne mogu rotirati napadače, pogotovo što Marcus Rashford igra i na drugim pozicijama u timu. Dakle, sve do trenutka kada ćemo imati i Ibrahimovića, ne možemo da razmišljamo o tome da damo odmor našoj ‘devetki’, kao što to radimo na drugim pozicijama“, rekao je Mourinho.

Za sada Lukaku ne pokazuje nikakve znakove umora ili pada u formi, iako se, osim napora u Unitedu, troši i u dresu reprezentacije Belgije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Ne želim da govorim o njegovom napretku. Kada bih to uradio ispalo bi da smo uradili nešto posebno u ova tri mjeseca u odnosu na prethodni dio njegove karijere. Mislim da to nije pošteno, radi se samo o globalnoj evoluciji. Mislim da je Lukaku svaku priliku u svojoj karijeri iskoristio i zgrabio s obje ruke“, zaključio je portugalski trener.

United nakon šest kola u Premier ligi dijeli vrh tabele sa gradskim rivalom Cityjem sa po 16 bodova. Utakmicu sedmog kola protiv Crystal Palacea igraće danas na Old Traffordu sa početkom u 16 sati.