premiership

Mourinho: Znam šta je Eriksen odlučio

mourinho j (1)

Prema ranijem pisanju engleskih medija, danski reprezentativac je ugovor, koji mu ističe na kraju sezone, odbio da produži

Trener Tottenhama Jose Mourinho odbio je govoriti o budućnosti danskog reprezentativca Christiana Eriksena, ali je istakao kako zna kakvu će odluku donijeti u januarskom prijelaznom roku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Veznjak je inicirao pobjednički gol nad Brightonom u današnjem susretu 18. kola Premier lige, koji je završen rezultatom 2:1.

Prema ranijem pisanju engleskih medija, ugovor, koji mu ističe na kraju sezone, odbio je da produži, što je trener Tottenhama odbio potvrditi.

“Ja znam njegovu budućnost. Mislim da znam, jer je njegova komunikacija sa mnom u potpunosti otvorena i iskrena i mi vjerujemo jedan drugom. Jedino što vam mogu reći jeste da znam njegovu budućnost, ali nisam ja taj koji će o tome govoriti. To mora biti on, kada odluči”, rekao je Mourinho nakon utakmice.

Dodao je da kako danski reprezentativac želi pomoći timu koji ga treba.

“Danas je bio veoma važan za tim. Trebali smo osvježenje. Trebali smo viziju i brzo dodavanje i on je bio tu za nas”, kazao je Portugalac.

Čelnici Tottenhama ranije propisali su obeštećenje za Eriksena u iznosu od 45 miliona eura ali, kako prenose britanski mediji, spremni su ga pustiti za manju odštetnu klauzulu.