Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Norveški stručnjak

Može li Solskjaer preporoditi United: Pogbu odmah vraća u prvih 11?

solskjaer_pogba

U intervjuu pred današnju utakmicu sa Cardiffom, Solskjaer je izjavio kako neće popuštati igračima

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer preuzeo je klupu slavnog tima, ali već od samog starta mnogi sumnjaju u njega, a jedan od razloga je i njegov baby face” zbog kojeg je svojevremeno i dobio nadimak “Ubica dječijeg lica”.

Ipak, u intervjuu pred današnju utakmicu sa Cardiffom, Solskjaer je izjavio kako neće popuštati igračima, već bi mogao koristiti i poznatu taktiku svog trenerskog idola, Sir Alexa Fergusona, koja uključuje strog pristup igračima.

Otkrio je i kojeg igrača će biti najveći izazov kontrolisati, a nije iznenađenje da se radi o pomalo razmaženom Francuzu Paulu Pogbi koji je, prema nekim izvorima, odlazak Mourinha dočekao s osmijehom na licu.

“Igrači su pomalo poput djece, kad vas razočaraju naružite ih, ne date im čokoladu, zar ne?”, našalio se Solskjaer u intervjuu, ali i napomenuo kako igrači njegovog bivšeg kluba, norveškog Moldea, itekako znaju da on može biti veoma strog kad to poželi.

Ipak, prema nekim najavama otočkih medija, Pogba bi se već danas nakon tri meča odsustva trebao vratiti među prvih 11.

Prvi izazov za Norvežanina neće biti toliko zahtjevan, gostuje u Velsu od 18:30 danas, protiv slabašnog Cardiffa koji zauzima 16. poziciju na tabeli.

Odlaskom Mourinha, koji je zbog svađa i zamjerki s pojedinim igračima stvorio toksičnu atmosferu u svlačionici, ekipa bi mogla konačno prodisati, a MOZZART nudi sjajnu KVOTU 1.55 na pobjedu Uniteda.

Ako vjerujete da će Solskjaer preporoditi United, onda vam MOZZART nudi i KVOTU 2.35 na pobjedu gosta sa dva razlike.

Ipak, ne treba potcijeniti ni Cardiff koji u zadnja tri kola ima tri pobjede na svom terenu, a ni period adaptacije novog trenera manchesterske ekipe, pa je možda najbolji izbor da oba tima daju gol, a MOZZART na to nudi KVOTU 1.80.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!