Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Može li Velež do titule? Biće puno jasnije nakon derbija Pod Bijelim brijegom

velez krupa (1)

Ništa manje neće biti interesantno ni na začelju, s tim da u toj borbi za opstanak tuzlanska Sloboda vrlo vjerovatno neće učestvovati

Fudbaleri Veleža i Slobode ostvarili su pobjede u prve dvije utakmice 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je u Vrapčićima pobijedio ekipu Krupe sa 2:1 i probio se na drugo mjesto na tabeli sa samo bodom zaostatka za vodećim Sarajevom koje večeras u derbiju gostuje Zrinjskom.

Golove za Velež postigli su Brandao u 22. i Radovac u 50. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Krupu bio Dujaković u 52. minuti iz penala.

Velež je od 78. minute ostao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Osmić. Nakon današnje pobjede, mnogi se pitaju može li Velež i do šampionske titule? Nije nimalo nerealno, pogotovo ukoliko se Rođenima večeras poklopi rezultat Pod Bijelim Brijegom. Nema sumnje, da nas čeka luda završnica kada je novi prvak u pitanju.

Ništa manje neće biti interesantno ni na začelju, s tim da u toj borbi za opstanak tuzlanska Sloboda vrlo vjerovatno neće učestvovati.

Pobjedu u 27. kolu ostvarila je i Sloboda koja je na Tušnju savladala Mladost iz Doboj Kaknja sa 1:0. Strijelac odlučujućeg gola bio je Predragović u 32. minuti. Tuzlaci su trenutno, šest kola prije kraja, na osam bodova od opasne zone.

U derbiju kola od 19 sati u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

U nedjelju će biti odigrane tri utakmice a sastaju se: Tuzla City – Radnik (15.00); Željezničar – Olimpik (17.00); Borac – Široki Brijeg (19.00).