Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mrtva trka: Počinje borba za titulu šampiona u Premiershipu

begovic123

U utakmici otavaranja sezone engleskog Premiershipa Manchester United danas će na Old Traffordu u 13:45 sati (CET) ugostiti Tottenham Hotspur.

“Crveni đavoli” u svoj tim imali su značajnih pojačanja i zajedno sa holandskim trenerom Louisom van Gaalem žele postati šampioni sezone.

Manchester United svoje redove pojačao je sa zvijezdama popu Bastiana Schweinsteigera, Memphisa Depaya, Morgana Schneiderlina, Mattea Darmiana i golmanom Sergiom Romerom. ” Crveni đavoli” odlučni su u namjeri da pobjede Tottenham Hotspur i na taj način počnu uspješnu sezonu.

Chelsea, prošlosezonski pobjednik sa 87 prikupljenih poena i velikom razlikom od drugoplasiranog, danas će ugostiti Swansea City u 18:30 (CET). Ove sezone mreža Chelesa je dobila dva nova čuvara, bh. reprezentativca Asmira Begovića i Kolumbijca Radamela Falcaoa.

Iako se prošle sezone Arsenal i Liverpool nisu proslavili, ove godine odlučili su se povratiti povjerenje vjernih navijača.

Arsenal će u nedjelju u 14:30 (CET) ugostiti West Ham United, na čijem se čelu nalazi nekadašnji hrvatski selektor Slaven Bilić.

Liverpool, klub koji na pojačanja potrošio najviše novca ove sezone će istog dana u 17:00 (CET) ugostiti Stoke City.

Prema podacima njemačke internet stranice Transfmarkt vrijednost 20 engleskih timova na tržištu iznosi četiri milijarde i 100 miliona eura. Sa gotovo 500 miliona eura, u Premier ligi najviše vrijedi Chelsea, odmah iza njega nalazi se Manchester United kome se vrijednost procjenjuje na 447 miliona eura.

Manchester City trenutno vrijedi nešto više od 438 miliona eura, a slijede ga Arsenal sa 409 miliona eura i Liverpool sa 367, 25 miliona eura.

Manchester United, osnovan 1878. godine je klub koji je sa 20 titula zasluženo ponio naziv najnagrađivanijeg kluba u Premier ligi.

“Crvene đavole” sa 18 osvojenih titula prati Liverpool, dok je Arsenal imao 13 , Everton devet, Aston Villa sedam, Sunderland šest, Chelsea pet, Manchester City četiri, Blackburn Rovers i Leeds United koji su imali po tri titule.

U Premier ligi, od njenog osnivanja 1992. godine, učestvovalo je 47 različitih timova.

Top sedam timova, koji su bez prekida igrali u ovoj ligi su Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Everton, Tottenham Hotspur i Aston Villa.