Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MSN vs BBC: Barcin trojac potpuno zasjenio Realov

MSN-BBC1

Kakva je ovo bila godina za Barcelonu. Nedostajao im je jedan jedini trofej, onaj španskog Superkupa da ponove neponovljivu i istorijsku 2009. godinu kada je Pep Guardiola ušao u istoriju s osvojenih svih šest mogućih ‘kanti’. Luis Enrique je uzeo peti nitko mu neće zamjeriti što je ostao ‘kratak’.

Ipak, najveće priznanje mora se odati tom čudesnom trojcu u napadu. Leo Messi, Neymar i Luis Suarez najubojitiji su trojac današnjice, a o cijeloj istoriji sudit će se nakon što završe svoj put.

Taj čudesni MSN zasjenio je u 2015. čak i Realov BBC, a u jesen 2014. činilo se kako je to nemoguće. Čak 45 pogodaka više zabio je Barcin napad više od Realovog u ovoj godini. U brojkama to je 134 na prema 89. U asistencijama to također izgleda bolje, 59 na prema 38.

61175683-msn-vs-bbc

Ko je ko u MSN triju? Čini nam se kako je opšti dojam da su Leo Messi i Neymar prve zvijezde.

I jesu, ali bilo bi nepravedno izdvojiti njih dvojicu pored fenomenalnog Luisa Suareza koji ima priliku na utakmici protiv Betisa 30. decembra prestići i Messija. I to po golovima i asistencijama u 2015. godini.

Messi je dobio nakon osvajanja Svjetskog klupskog prvenstva odmor i već je u rodnom Rosariju u Argentini. On je ove kalendarske godine zabio 47 pogodaka i dodao 23 asistencije, a Luis Suarez 46 golova i 22 asistencije. Neymar je pogodio 41 put i dodao 14 asistencija.

Treba spomenuti i kako Messija nije bilo čak dva mjeseca ove sezone zbog povrede. Nedostajao je i Neymar zbog zaušnjaka, ali puno manje. U tim je trenucima Luis Suarez bio na visini zadatka i dobro iskoristio njihov izostanak. On i Neymar vukli su Barcu bez Messija, čak i u ponižavanju Reala na Santiago Bernabeuu (Messi ušao tek kasnije).

Jedini koji je statistički bolji je Cristiano Ronaldo. On je zabio 52 gola uz 17 asistencija, ali što mu to vrijedi kada u ovoj godini nije osvojio baš ništa, niti jedan jedini trofej. Njegovi suigrači Karim Benzema i Gareth Bale imali su zbroj golova i asistencija 23+5 odnosno 14+16, ali i oni su imali velikih problema s povredama.

Realovom trojcu se može predbaciti još nešto. BBC je natrpavao protivnike kada to nije bilo pretjerano važno. U ovoj sezoni su od ukupno 46 pogodaka čak 26, dakle više od polovice, zabijali kroz hat-trickove u samo šest utakmica. Rayo Vallecano je dobio 10 komada, Malmo osam, Espanyol šest, Betis pet i Šahtar četiri.

U tekućoj sezoni Luis Suarez je najbolji s 24 pogotka u dresu Barce, dok Ronaldo u dresu Reala ima gol manje.

Jedino on i Benzema imaju isti broj nastupa i isti broj golova, Urugvajac 24, Benzema 15.

Kako bilo, čudesne brojke ubojitih napadačkih trojaca među kojima netko mora biti bolji. Jedva čekamo 2016…