slavili debitanti

MTK Budapest osvajač 8. G-Drive turnira “Igraj Fudbal, Živi Život”

g-drive-8-12

Za najboljeg igrača turnira je Gabriel Groznica iz ekipe Lokomotive Zagreb, dok je najbolji golman turnira Lan Ejavec iz ekipe Mure

Danas je na stadionu Otoka odigran susret za treće mjesto, te finalni meč osmog G-Drive fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina “Igraj Fudbal, Živi Život”. Osvajač osmog G-Drive međunarodnog fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina “Igraj Fudbal, Živi Život” je ekipa MTK Budapest, dok je kao drugoplasirana završila ekipa Mure. Trećeplasirana momčad je Lokomotiva Zagreb.

U susretu za treće mjesto Lokomotiva iz Zagreba je savladala Crvenu Zvezdu sa 4:1, dok je u finalnom meču MTK Budapest sa 3:1 bio bolji od Mure.

Za najboljeg igrača turnira je Gabriel Groznica iz ekipe Lokomotive Zagreb, dok je najbolji golman turnira Lan Ejavec iz ekipe Mure. Najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja turnira je Akos Zuigeberg iz MTK Budapesta sa šest postignutih pogodaka.

Pored statua uz pojedinačne nagrade su dodijeljeni i pokloni od sponzora Watch Line i Elit Nutrition.

Nagrade su dodijeljivali Jasmin Agić, bivši reprezentativac Hrvatske i Dinama, Dženan Đipa ispred N/FS BiH, Dejan Radović organizator turnira i Haris Mušinović ispred Općine Novi Grad.

Organizator turnira Udruženje Profesional se zahvaljuje generalnom sponzoru turnira, GAZPROM benzinskim stanicama koje na teritoriji BiH ekskluzivno prodaju premijum goriva visokog kvaliteta G-Drive.

Pored generalnog sponzora kompanije Gazprom, organizatori se zahvaljuju i pokroviteljima turnira: Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Kantonalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Općina Centar, Općina Novi Grad, Manifestacija Novogradski Dani, N/FS BiH, kompaniji Telemach i kanalu Sport Klub, te svim ostalim sponzorima i medijima koji su podržali ovaj projekat.

FINALE

MTK Budapest – Mura 3:1 (Zuigeber x2, Suszter / Antolin)

MTK je odlično otvorio susret pa u 6. minutu preko Zuigebera dolaze do vodstva od 1:0. Samo dvije minute kasnije Suszter je pogodio za povećanje vodstva na 2:0.

Odiličnu igru i veoma žestok ritam utakmice koji su protivnicima iz Slovenije nametnuli igrači MTK-a, krunisali su pogotkom Zuigebera u 14. minutu, koji je danas bio veoma nadahnut za igru.

Ekipa MTK Budapest je u 19. minutu susreta ostala sa igračem manje, a nakon nesportskog poteza sudac Kaljanac je reagovao i pokazao crveni karton Rolandu Lehoczkyom.

Pred sami kraj prvog dijela igre golman Mure, Lan Erjavec imao je dvije fenomenalne intervencije i tako onemogućio ekipi MTK-a da dođe do ubjedljivije prednosti. Prvi dio poluvremena odličnom intervencijom zaključio je golman MTK-a Budapest, Daniel Winter.

Na otvaranju drugog poluvremena obje ekipe su krenule žestoko naprijed, tako da se u skoro svakom napadu mogla vidjeti dobra prilika, ali Erjavec i Winter su bili na visini zadatka, tako da su mreže mirovale.

Mura je pred kraj susreta preko Antolina došla do utješnog pogotka i smanjenja rezultata na 1:3.

Tako je MTK Budapest na svom debitantskom nastupu postao osvajač 8. G-Drive fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina “Igraj Fudbal, Živi Život”.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO

Lokomotiva Zagreb – Crvena Zvezda 4:1 (Pelko x2, Čaušić, Trivunović / Pecarski)

Obje ekipe su veoma oprezno ušle u susret, tako da se u prvom dijelu igre nije imalo puno toga za izdvojiti kada su u pitanju prilike.

Međutim, Sarajkić je u 33. minutu Stevanoviću iz redova Beograđana pokazao crveni karton, a na kraju će se ispostaviti kako je ovaj momenta mnogo značio ekipi iz Zagreba.

Na samom otvaranju drugog dijela igre, autogolom Čaušića, Lokomotiva dolazi do prednosti od 1:0.

Zvezda se i sa igračem manje ipak uspjela sabrati, pa su preko Pecarskog stigli do poravnanja.

Ipak, Lokomotiva je ubrzo nakon poravnanja uspjela preko Pelke postići dva gola, te su došli do prednosti od 3:1.

Utakmicu je novim autogolom zaključio Trivunović, pa je Lokomotiva pobjedom od 4:1 osvojila treće mjesto na ovogodišnjem izdanju G-Drive fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina “Igraj Fudbal, Živi Život”.