Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva liga fbih

Muhamed Berberović novi trener bihaćkog Jedinstva

nk jedinstvo (1)

Bihaćki prvoligaš je trenutno na 14. poziciji na tabeli, pa nova uprava i stručni štab posebno apostrofiraju važnost pojačavanja igračkog kadra

Muhamed Berberović je novi šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća, a kao primarni cilj istakao je ostanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Mladi stručnjak iz Cazina sa UEFA Pro-licencom u prethodnim godinama vodio je cazinsku Krajinu, te bio član stručnog štaba nacionalne reprezentacije do 15 godina.

– Teško je u bosanskohercegovačkom nogometu govoriti o dugoročnim projektima, međutim svima nam je želja da kroz nekoliko godina vratimo Jedinstvo u Premijer ligu. Mnogo je posla pred nama, a moramo početi tako što ćemo sačuvati prvoligaški status. Pokušat ćemo afirmirati mlade igrače i ozbiljnim radom stvoriti respektabilan tim u nastavku sezone – kazao je novi šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Muhamed Berberović.

Bihaćki prvoligaš je trenutno na 14. poziciji na tabeli, pa nova uprava i stručni štab posebno apostrofiraju važnost pojačavanja igračkog kadra.

– U odnosu na prethodnu polusezonu, samo su dva igrača napustila tim. Dosta je novih lica i zaista se nadam da oni neće biti samo prinove, nego prava pojačanja. Napokon počinjemo pripreme na vrijeme s mladim i ambicioznim trenerom. Svi puno očekujemo od njega, prvenstveno moderan pristup treninzima i vođenju tima – naveo je kapiten Jedinstva Anes Nuspahić.

Kroz nekoliko dana bit će održana i skupština Nogometnog kluba Jedinstvo, na kojoj će biti izabrana potpuno nova klupska uprava. Najavljeni su i još neki infrastrukturni projekti, kao što je izgradnja zatvorenog pomoćnog terena s umjetnom podlogom.