Fudbal

prva liga fbih

Muhamed Berberović novi trener bihaćkog Jedinstva

18/01/2020

Bihaćki prvoligaš je trenutno na 14. poziciji na tabeli, pa nova uprava i stručni štab posebno apostrofiraju važnost pojačavanja igračkog kadra

Muhamed Berberović je novi šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća, a kao primarni cilj istakao je ostanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Mladi stručnjak iz Cazina sa UEFA Pro-licencom u prethodnim godinama vodio je cazinsku Krajinu, te bio član stručnog štaba nacionalne reprezentacije do 15 godina.

– Teško je u bosanskohercegovačkom nogometu govoriti o dugoročnim projektima, međutim svima nam je želja da kroz nekoliko godina vratimo Jedinstvo u Premijer ligu. Mnogo je posla pred nama, a moramo početi tako što ćemo sačuvati prvoligaški status. Pokušat ćemo afirmirati mlade igrače i ozbiljnim radom stvoriti respektabilan tim u nastavku sezone – kazao je novi šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Muhamed Berberović.

Bihaćki prvoligaš je trenutno na 14. poziciji na tabeli, pa nova uprava i stručni štab posebno apostrofiraju važnost pojačavanja igračkog kadra.

– U odnosu na prethodnu polusezonu, samo su dva igrača napustila tim. Dosta je novih lica i zaista se nadam da oni neće biti samo prinove, nego prava pojačanja. Napokon počinjemo pripreme na vrijeme s mladim i ambicioznim trenerom. Svi puno očekujemo od njega, prvenstveno moderan pristup treninzima i vođenju tima – naveo je kapiten Jedinstva Anes Nuspahić.

Kroz nekoliko dana bit će održana i skupština Nogometnog kluba Jedinstvo, na kojoj će biti izabrana potpuno nova klupska uprava. Najavljeni su i još neki infrastrukturni projekti, kao što je izgradnja zatvorenog pomoćnog terena s umjetnom podlogom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.