Mujo nagovorio Papu da podrži “Zmajeve” protiv Iraca!

papa-franjo

Zahvaljujući jednom Muji iz Švedske papa Franjo dodatno je učvrstio simpatije koje uživa u Bosni i Hercegovini nakon što je nogometnoj reprezentaciji naše zemlje poželio uspjeh u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo, prenio je u nedjelju portal “Dnevnog avaza”.

Dogodilo se to tako što je Mujo Halilović, porijeklom iz mjesta Kotorsko kod Doboja, koji od 1993. godine živi u Švedskoj nedavno imao priliku susresti se s katoličkim poglavarom.

U Vatikanu je bio sa švedskim izaslanstvom koje se bavi problemima nacionalnih manjina. Halilović je priliku za kratki razgovor s Papom iskoristio kako bi se dotaknuo nogometa jer je znao kako je papa zaljubljenik u taj sport.

Kazao je pri tom papi Franji kako je rođen u BiH te kako je, iako živi u Švedskoj, vatreni navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.

Pomenuo je kako njene igrače sada čekaju odlučujući susreti s Irskom u doigravanju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u nogometu koje se naredne godine igra u Francuskoj.

“Rekao sam Papi da on može pomoći našim momcima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal ‘BH Fanaticosa’ kojega sam dao Papi, a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom”, kazao je Halilović.

On i šal sada su već u Švedskoj no čini se kako Halilović neće lično unijeti blagoslovljeni šal na stadione jer je najavio kako će ga proslijediti dvojici svojih prijatelja, također navijača “BH Fanaticosa”.