Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUTSAL

Mulahmetović: Napravili smo veliki korak prema plasmanu na EP

FUTSAL (1)

Naglasio je koliko svima u našem timu znači podrška navijača

Futsal reprezentacija BiH sinoćnjoj pobjedom u Bukureštu nad Rumunijom (2:3) došla je na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo.

Stoga u stručnom štabu Zmajeva ne kriju zadovoljstvo, što je naglasio u izjavi za medije i pomoćnik selektora Nijaz Mulahmetović.

“Ponovo se ispostavilo da ekipa ima dobar pristup samoj utakmici, a ukoliko postoji volja, želja, motiv, onda rezultat neće izostati. Svi smo bili na nivou, osjetilo se od početka da znamo šta hoćemo, da smo došli da pokušamo napraviti nešto i to smo i uspjeli. Sa ova tri boda napravili smo veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Ne smijemo ovdje stati i moramo biti fokusirani na ono što nam slijedi, a to je već u srijedu nova utakmica protiv Rumunije”, rekao je Nijaz Mulahmetović.

Najavio je i sljedeći meč s istim protivnikom.

“Mislim da će biti puno teže nego ovdje. Moramo se pokušati što bolje oporaviti, što spremnije dočekati utakmicu i dati sve od sebe kako bismo upisali novu pobjedu i ovjerili plasman na Evropsko prvenstvo. Znamo da neće biti lako, još je puno bodova u igri, ali i ovo do sada je premašilo naša očekivanja i mislim da ni najoptimističniji nisu mislili da ćemo iz tri utakmice imati devet bodova. Napravili smo dobru atmosferu u reprezentaciji, to su faktori koji puno utiču na rezultat i nastojimo da to držimo na nivou.”

Naglasio je koliko svima u našem timu znači podrška navijača.

“Iako nema publike na tribinama, mi osjetimo podršku kroz veliki broj poruka, poziva koji pristižu, osjetimo euforiju, svi zajedno usmjeriti ka novoj pobjedi i da konačno napravimo to što do sada reprezentacija nije u svojoj istoriji, odlazak na veliko takmičenje. Momci su to zaslužili. Kvalitet imamo, podižemo se u svakom segmentu i zaslužujemo otići na veliko takmičenje.”