Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Borit ćemo se sve dok postoji šansa

mulalić
Foto: Anadolija

Nogometaši Željezničara u subotu dočekuju ekipu Rudara iz Prijedora, u meču 29. kola Premijer lige BiH.

Željezničar želi pobjedom da se oprosti od svojih navijača i ostane u utrci za plasman u Evropsku ligu.

Porazom od Čelika u Zenici plavi su se doveli u veoma tešku situaciju jer su šanse za izlazak na evropsku scenu svedene na minimum. Ipak, u Željezničaru očekuju pobjedu protiv Rudara i nadaju se povoljnom ishodu ostalih mečeva koji ekipi sa Grbavice ostavljaju teoretske šanse za izlazak u Evropu.

– Borit ćemo se dok god postoji šansa. Još vjerujem u Evropu. Mi više nemamo šta izgubiti. Ništa osim pobjede ne treba da nas interesuje. Otežana je situacija, ne zavisimo od sebe, ali borit ćemo se do kraja – kazao je trener Željezničara Edis Mulalić na pres-konferenciji uoči meča.

Željezničar i Rudar u Premijer ligi su se sastali jedanaest puta. Plavi su ostvarili sedam pobjeda, Rudar je slavio u dva navrata, dok su dva meča završena neriješenim ishodom. Na Grbavici je Željezničar u pet utakmica ostvario četiri pobjede dok je jedan meč završio remijem. U prvom ovosezonskom duelu, Rudar je slavio rezultatom 1:0. To je bio i posljednji prvenstveni poraz Željezničara do meča sa Čelikom u srijedu.

Susret Željezničar – Rudar igra se u subotu na stadionu Grbavica od 17 sati.