Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Ciljevi Željezničara ostaju isti

mulalic

Fudbaleri Željezničara sutra na stadionu ”Grbavica” dočekuju Travnik u susretu 25. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U taboru ”plavih” uvjereni su da će se nakon poraza od Slobode u Kupu BiH vratiti pobjedama i osvojiti važne bodove u borbi za plasman u evropska takmičenja naredne sezone.

Šef struke FK Željezničar Edis Mulalić ističe da je ekipa već zaboravila na poraz protiv Slobode, te da očekuje pobjedu protiv Travnika.

– Niko neće uspjeti unijeti nemir u redove Željezničara. Poraz je sastavni dio nogometa, a Slobodu smo ostavili iza nas. Najuspješniji smo tim u ovoj polusezoni i tim ritmom ćemo nastaviti. Travnik je dobar tim, imaju nekoliko dobrih igrača. Očekujemo da će igrati defanzivno, te da ćemo osvojiti nove bodove. Ciljevi Željezničara u ovoj sezoni ostaju isti, a to je plasman u Evropu – izjavio je Mulalić na današnjoj konferenciji za medije.

Dodao je da njegov tim neće odustati ni od Kupa BiH u kojem Sloboda iz prve utakmice na ”Grbavici” ima rezultatsku prednost od 2:1.

– Dok se ne završi druga utakmica nećemo se predavati. Sloboda je na ”Grbavici” postigla dva gola, pa zašto ne bismo i mi učinili isto u Tuzli – zaključio je Mulalić.

Trener Željezničara za meč protiv Travnika će imati na raspolaganju oporavljene Tiaga i Đermanovića, ali Memija i Blagojević su suspendirani.

Prvotimac Samir Bekrić se nada punom plijenu protiv Travnika.

– Znamo šta nas očekuje. Moramo biti složni, ostvariti pobjedu, a zatim se spremiti za naredne mečeve. Sutra je godina dana od smrti našeg navijača Mirze Raščića. Igrat ćemo za njega i pokušati ostvariti pobjedu – rekao je Bekrić.

Utakmica između Željezničara i Travnika će biti odigrana sutra na stadionu ”Grbavica” u 18 sati.