Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Ne vidim zašto ne možemo pobijediti Slobodu u Tuzli

mulalic

Trener Fudbalskog kluba Željezničar Edis Mulalić vjeruje da njegov tim može izboriti finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar će sutra na Tušnju pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog meča protiv tuzlanske Slobode (1:2), ali sigurno je da Plave očekuje težak meč protiv jedne od najboljih bh. ekipa u ovoj sezoni.

– Ne vidim razlog zašto ne bismo mogli pobijediti Slobodu u Tuzli. Idemo odigrati hrabro i pametno. Poraz Slobode protiv Širokog prošlog vikenda i naš na “Grbavici” protiv Slobode ukazuju da niti jedna ekipa u Premijer ligi BiH nije dovoljno spremna da igra istim intenzitetom na dva fronta – izjavio je Mulalić uoči odlaska ekipe u Tuzlu.

Dodaje da je ekipa Željezničara u prvom meču primila dva naivna gola iz prekida, iako njegov tim već duže vrijeme trenira odbranu od prekida.

– Na Grbavici smo primili naivno dva gola iz prekida, a radili smo na odbrani od prekida u proteklih godinu i pol dana. Mislim da se onakva dva gola neće ponoviti. Dobili smo Slobodu na Tušnju, a oni nas na Grbavici. Sad ćemo vidjeti u majstorici ko će pobijediti – naglasio je trener Plavih.

Mulalić će u sutrašnjem revanšu moći računati na oporavljene Blagojevića i Memiju, dok Tiago i Đermanović nisu u punom pogonu, a Stanić nema pravo nastupa.

Revanš susret polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara će biti odigran sutra na stadionu Tušanj od 19.30 sati.