Trener Željezničara

Mulalić: Nismo ekipa koja može reći da će nekoga lako pobijediti

mulalic fk zeljeznicar (1)

Najavio je određene izmjene u ekipi u odnosu na prethodni meč, naglasivši da neće moći da računa na Cocalića koji ima tri žuta kartona

Fudbaleri Željezničara u 25. kolu Premijer lige BiH sutra na Grbavici dočekuju Leotar iz Trebinja.

Sarajevski tim odigrao je loše u prošlom kolu u kojem je poražen od Posušja sa 3:2, a sutra ih očekuje novi duel sa ekipom iz donjeg dijela tabele.

Trener Edis Mulalić nada se pobjedi ali poziva na oprez, ističući da su ekipa koja “nema luksuz da kaže da će nekoga lako pobijediti”.

– Moramo dati 300 posto, jer nismo ekipa koja može nekoga lako pobijediti, pogotovo ekipe koje se “bore za život” – rekao je Mulalić.

Najavio je određene izmjene u ekipi u odnosu na prethodni meč, naglasivši da neće moći da računa na Cocalića koji ima tri žuta kartona.

Defanzivac “Plavih” Aleksandar Kosorić kazao je da igrači moraju odigrati mnogo bolje nego u Posušju i pokazati karakter nakon “neplaniranog” poraza.

– Nismo planirali da nam se to može desiti, jer smo bili u dobroj formi. Sutra nas čeka nova utakmica u kojoj moramo pokazati karakter. Nismo zaboravili igrati fudbal, nadam se da je to bio samo loš dan i da ćemo sutra da se pokažemo u pravom svjetlu. Mislim da ekipa dobro radi i bilo bi šteta da to ne prezentujemo na utakmici – izjavio je Kosorić.

Susret između Željezničara i Leotara igra se u subotu na stadionu Grbavica od 15 sati.