Fudbal

Na Grbavici

Mulalić obavio prozivku igrača Željezničara za drugi dio sezone: “Fudbaleri su željni treninga”

09/01/2023
Foto: Fena

Trener "plavih" je rekao da će Željezničar dovoditi pojačanja ciljano, ali da je zimski period nezahvalan period za transfere igrača

Fudbaleri Željezničara danas su na pomoćnom terenu stadiona “Grbavica” započeli pripreme za drugi dio sezone Premijer lige BiH.

Prozivku igrača obavio je trener “plavih” Edis Mulalić, koji je naglasio da će pripreme Željezničara biti obavljene u četiri faze.

– Prva faza je u Sarajevu gdje ćemo trenirati do 20. januara, a tokom koje ćemo odigrati i jednu utakmicu. Nastavit ćemo s pripremama u Konjicu gdje nas očekuju dvije utakmice, a potom smo od 1. do 10. februara u Međugorju, gdje ćemo odigrati tri utakmice. Ekipi je dobro došao odmor, ali fudbaleri su sada željni priprema i treninga – rekao je Mulalić.

Naveo je da će Željezničar dovoditi pojačanja ciljano, ali da je zimski period nezahvalan period za transfere igrača.

– Zima je nezgodna za dovođenje igrača jer su svi nosioci igre u drugim klubovima pod ugovorima. Bit ćemo aktivni, ali nećemo dovoditi igrače samo da bi nekog doveli. Pokušat ćemo dovesti pojačanja – kazao je Mulalić i zahvalio navijačima na velikoj podršci koju pružaju ekipi i klubu.

Dodao je da ekipa u mnogo čemu može biti bolja nego u prvom dijelu sezone, ali da za to treba plan s igračima i ciljana pojačanja.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.