Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Očekujem pobjedu protiv Viteza, iako smo desetkovani

edis mulalic

Fudbaleri Željezničara u nedjelju dočekuju ekipu Viteza, u posljednjem meču jesenjeg dijela Premijer lige BiH.

Šef stručnog štaba tima s ”Grbavice” Edis Mulalić za ovaj susret neće moći računati na nekoliko standardnih igrača, s obzirom na to da je tim Željezničara desetkovan povredama i suspenzijama.

– Protiv Viteza nećemo moći računati na nekoliko bitnih igrača. Bogdanović je operisao koljeno, Đelmić je suspendovan, a Sadiković se vratio povrijeđen nakon obaveza s reprezentacijom BiH. Naši mladi igrači imaju previše utakmica koje moraju odigrati, zbog čega su povrede česte. Ovakav tempo ne bi izdržali ni neki igrači iz jačih liga – izjavio je Mulalić na današnjoj konferenciji za medije.

Očekuje pobjedu protiv Viteza kojom bi Željezničar na najbolji način zaključio 18. kolo i polusezonu Premijer lige BiH, ali naglašava da će njegovi igrači morati biti oprezni jer Vitez u posljednje vrijeme igra dobro.

– Protiv Širokog Brijega su remizirali, igraju sve bolje i morat ćemo biti oprezni. Moramo se pripremiti za kontranapade. Nama fali igrač koji će završiti napade kakav je bio Bajić. Prečesto smo zakazali u napadu ove sezone, ali raduje me činjenica da smo u posljednjih pet utakmica primili samo jedan gol – naglasio je strateg ”plavih”.

Fudbaler Željezničara Emir Hodžurda vjeruje da njegov tim može osvojiti tri boda protiv Viteza i pobjedom zaključiti jesenji dio sezone.

– Idemo na pobjedu u zadnjem kolu. Atmosfera u ekipi je dobra, a bila bi još bolja da smo pobijedili Radnika u Bijeljini. Protiv Viteza ćemo igrati bez nekoliko standardnih igrača, ali uvjeren sam da će njihove zamjene ispuniti očekivanja – zaključio je Hodžurda.

Utakmica između Željezničara i Viteza će biti odigrana u nedjelju na stadionu ”Grbavica” u 13 sati.