Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Pobjeda je zaslužena, nikom se nećemo izvinjavati

Mulalić: Nismo izgubili nadu za plasman u evropska takmičenja

Trener Željezničara Edis Mulalić bio je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača u pobjedi protiv ekipe Mladosti iz Doboj – Kaknja.

Željezničar je na stadionu ”Grbavica” slavio s 2:1, a Mulalić naglašava da je rezultat mogao biti i drugačiji.

– Teško je bilo igrati nakon utakmice protiv Borca koja nas je iscrpila. Moglo je da bude neriješeno, ali i pobjeda od 5:2 u našu korist. Mislim da je pobjeda zaslužena a mi se nikada nećemo izvinjavati nekome kada pobijedimo – izjavio je Mulalić nakon utakmice.

Šef struke Željezničara je dodao da se ekipa ne smije opuštati jer je očekuje revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca, a Željezničar ove godine najveće ambicije ima upravo u tom takmičenju.

– Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, falio nam je Blagojević u kreiranju napada, ali moramo pobijediti jer želimo osvojiti Kup ove godine. Umorni smo, ali kalkulacija neće biti – zaključio je Mulalić.

Trener Mladosti Ibro Rahimić čestitao je ”Želji” na pobjedi, ali je naglasio da je ”sramota šta sudije rade” ekipi Mladosti.

– Čestitam Željezničaru na pobjedi na ovako teškom terenu, ali suđenje je bilo katastrofalno. Ovo nije prvi put da se nekoj ekipi ovo dešava, bilo je spornih odluka i mislim da je vrijeme da se tome stane u kraj – izjavio je Rahimić i dodao da ne vjeruje da će Mladost opstati u ligi ako se odnos sudija prema tom klubu ne promjeni.