Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Pripremao sam se tri mjeseca za ovu utakmicu

mulalić
Foto: Anadolija

Fudbaleri Željezničara pobjednici su 107. vječitog derbija. Tim sa ”Grbavice” savladao je FK Sarajevo s 1:0 golom Miroslava Stevanovića u 45. minutu utakmice.

“Teška i turbulentna sedmica za mene je ovo bila. Sve zasluge pripadaju igračima, ja nemam nikakvog udjela. Ovo je pobjeda za sve Manijake, posebno one u Tuzli, koji su nas bodrili 90 minuta i kod 0:3. Malo nas je Bog pogledao danas. Očekujem da respektujete moj posao”, rekao je nakon pobjede protiv Sarajeva trener Željezničara Edis Mulalić i nastavio:

“Nitko se nije nadao da će Željo biti tu. Svi su nam bježali… Ambicije su iste. Imamo dobar niz, a ova utakmica nam ništa ne znači ako ne potvrdimo u petak. Ova pobjeda je malo ljepšeg ukusa nego protiv Drine, ali svaka je ista.”

“Za ovu utakmicu sam se spremao tri mjeseca. Prekidali smo igru Sarajeva, nismo im dali da uzmu ritam. Naprijed možemo svakome da napravimo problem. Neke stvari smo promijenili u odnosu na Slobodu. Uz to, bili smo jako disciplinovani. Ovim stilom i ovim načinom smo mogli da pobijedimo Sarajevo”.

“Svu sam pozornost preuzeo na sebe, kako bi igrači bili slobodni. Ponosan sam na igrače, Bog nas je sve pogledao”, zaključio je Mulalić.

Trener Sarajeva Almir Hurtić smatra da je pobjedu zaslužila njegova momčad.

“Očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu. Mislim da smo bili bolji. Primili smo taj gol, ne znam ni ja kako smo ga primili. Pokušali smo cijelo vrijeme da se vratimo u igru, da postignemo gol… Nismo uspjeli. Žao mi je zbog navijača, imali smo najbolje namjere. Momci su se borili, trudili, nemam šta da im zamjerim”, rekao je Hurtić i dodao:

“Mislim da nismo dobro stajali na posjedu lopte, Željo nam je to otežao. Sudija je po meni trebao da podijeli dosta kartona na startu, a nije. Moji igrači se nisu snašli u tim situacijama”.