Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener željezničara

Mulalić: Protiv Veleža moramo psihički biti jaki

mulalic fk zeljeznicar (1)

– Moramo se mentalno pripremiti za ovaj duel. Željezničar već odavno nema pobjedu u gostima i mi to moramo promijeniti, a sve je to stvar psihe. Kako će to izgledati protiv Veleža vidjet ćemo. Valjda se podrazumijeva da ćemo se boriti – rekao je

Fudbaleri Željezničara u nastavku sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra u okviru 20. kola u Mostaru igraju utakmicu protiv Veleža.

Željezničar će pod trenerskom palicom povratnika u klub Edisa Mulalića pokušati osvojiti vrijedne bodove u derbiju protiv mostarskog rivala. Željezničar je u toku zimske pauze značajno izmijenio sastav tima i bit će zanimljivo vidjeti kako će Mulalić posložiti svoj novi tim.

Mulalić je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da su pripeme ekipe protekla dobro, te da nekoliko igrača, među kojima i iskusni Semir Štilić, nije fizički spremno za utakmice.

– Štilić ima tek desetak treninga s nama što nije dovoljno za utakmice. U globalnom smislu smo zadovoljni kako ekipa izgleda. Igrači koji su došli su se uklopili, ali još se trebamo uigravati, tako da od ovog tima ne treba očekivati da će odmah nizati pobjede – izjavio je Mulalić.

Navodi da je Velež opasan protivnik čiji igrači već duže vrijeme igraju zajedno.

– Moramo se mentalno pripremiti za ovaj duel. Željezničar već odavno nema pobjedu u gostima i mi to moramo promijeniti, a sve je to stvar psihe. Kako će to izgledati protiv Veleža vidjet ćemo. Valjda se podrazumijeva da ćemo se boriti – rekao je.

Osvrnuo se i na svoj prvi mandat na klupi Željezničara i podsjetio da je tada otjeran iz kluba “kada mu je to bilo najslađe”.

– Otjeran sam kao cuko nakon 23 meča na klupi Željezničara i to kada mi je bilo najslađe – zaključio je Mulalić.

Defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić navodi da za ovakve utakmice ne treba posebna motivacija.

– Žao mi je što se igra bez publike. Atmosfera je odlična, a sutra treba da budemo pravi od prvog minuta – rekao je Kosorić.

Velež i Željezničar će igrati sutra na stadionu u Vrapčićima u 18 sati.