Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Radnik je hit jeseni, nisu slučajno u vrhu tabele

edis mulalic

Željezničar u nedjelju u sklopu 17. gola BH Telecom Premijer lige gostuje u Bijeljini kod Radnika, a trener plavih na konferenciji za medije Edis Mulalić nije krio ogorčenje lošim vremenskim, ali i uvjetima rada s kojima se u zimsko vrijeme bore klubovi u državi.

“Sve su utakmice bitne za Željezničar. Željezničar mora pobjeđivati i prijateljske utakmice, ali pojedinci to ne shvataju. Ipak, to su stvari za neku drugu analizu. Radnik je hit jeseni, momci igraju odlično i nisu slučajno u vrhu tabele. Utakmica će biti teška, a vidite i sami u kakvim vremenskim uslovima radimo. Igrati fudbal u Bosni i Hercegovini u novembru i decembru je strašno, a bilo je toliko drugih termina”, rekao je Mulalić.

Mulalić tvrdi da su se nakon pobjede protiv Borca njegovi igrači napunili samopouzdanjem, ali upozorava i na dobru igru domaćina.

“Ipak, i to je stvar za neke druge analize. Utakmica će biti sigurno teška, a mislim da momci imaju samopouzdanje nakon pobjede nad Borcem. Mislim da i fudbaleri Radnika slično misle i osjećaju, pa ćemo vidjeti ko će na kraju biti uspješniji”, kaže Mulalić.

“Igramo jako promjenjivo. Utakmicu s Borcem smo solidno odradili po teškom vremenu i terenu, ali tek trebamo pokazati da li nam je pauza godila ili nije. Ne volim govoriti ništa unaprijed. Zdravstveni bilten nam je malo promijenjen zbog teških terena, ali vidim da sve ekipe muku muče s mišićima, ložama i vezivnim tkivima. Zima nije za fudbala. Imamo problem s Bogdanovićem koji je povrijeđen još od utakmice s Rudarom, a jučer je počeo s treningom i odustao. Danas će raditi pretrage i definitivno ćemo znati o čemu se radi”.

“Kosorić i Blagojević su roviti od utakmice s Borcem, a Tiago je dobio udarac u list. Svi smo felerični, ali nije samo do nas jer vidim da i druge ekipe imaju problem s treninzima i povredama. Da imamo infrastrukturu i terene, fudbal bi se u Bosni i Hercegovini mogao igrati i u januaru, ali nema ništa od toga. Najbolje bi bilo sjediti kući i držati daljinski u rukama, ali nema ništa od toga”, kaže Mulalić.

Utakmica Radnika i Željezničara je na rasporedu u nedjelju u 13 sati.