Mulalić se pogubio u brojkama: U polufinalu nismo igrali šest godina!?

edis mulalic

Željezničar u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH igra protiv Borca, a konferenciju za medije je održao Edis Mulalić.

“Ako budemo ušli u meč s razmišljanjem da ćemo lagano proći dalje, onda nećemo ništa napraviti. Ulog je veliki jer u polufinalu nismo bili posljednjih pet ili šest godina. Svi smo svjesni važnosti ovog duela”, rekao je Edis Mulalić, koji se malo pogubio u bojkama jer je Željo poražen u finalu od Širokog Brijega prije dvije sezone – 2012./2013.

“Što se utakmice za vikend tiče, to nas trenutno ne zanima. Samo me interesuje da sutra odigramo dobar meč, da pobijedimo i plasiramo se u polufinale Kupa. Što se sastava tiče, to ću odlučiti pred sutrašnji meč.

“Teren protiv Mladosti bio je veoma loš, ali drago mi je barem da nije snijeg padao ovih dana što bi dodatno pogoršalo situaciju. Mislim da će ekipe koje igraju antifudbal ovih dana moliti Boga da padne kiša, jer im takav teren više odgovara”.

“Postigli smo dva gola u prvom meču i mislim da bi to moglo biti ključno kada je u pitanju ovaj dvomeč”, zaključio je trener Plavih.

Željezniča je u prvom susretu slavio s 2:0, a uzvrat se igra u srijedu u 18 sati na Grbavici.