Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Sutra možemo samo sami sebe pobijediti

edis mulalic

Nogometaši Željezničara u 15. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercergovine u nedjelju na Grbavici dočeku ekipu Slavije.

[yuzo_related]

Šef Stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić na pres-konferenciji govorio je o atmosferi u ekipi, očekivanjama za predstojeći susret, kao i igri svog tima u posljednjim utakmicama.

– Slaviju smo gledali i analizrali, oni nas poznaju kao i mi njih. Mislim da u gostima bolje igra nego kod kuće. Svaka čast protivniku, ali smatram da mi kad smo “pravi”, drugi teško mogunakraj izaći s nama. To smo pokazali u prošlom periodu. Ponovo sutra možemo samo sami sebe pobijediti. Želim da pokažemo navijačima i svima da na nam nije svejedno u kakvoj se situaciji nalazimo i ne želimo da iko sumnja u naš karakter – kazao je Mulalić.

Osvrnuo se i na velike oscilacije u igri svog tima u posljednjim utakmicama.

– To nam se dešava zbog mladih igrača, koji se teško snalaze u kriznim situacijama. Igrači od 17 do 18 godina teško mogu reuzeti odgovornost. Oni će s vremenom sigurno prebroditi tu situaciju. Istovremeno to je i poruka starijim igračima da moraju malo više da rade. U naredom periodu ćemo pokušati da sklopimo neke stvari da to drugačije izgleda, jer evidentno je da smo nadigrali sve ekipe iz vrha tabele, a slabo odigrali s onima iz donjeg dijela – kazao je Mulalaić.

U osvrtu na igrački kadar za susret sa Slavijom, Mulalić je rekao da u ekipi najvjerovatnije neće biti povrijeđenog Bogadanovića, koji ima istegnuće ligamenta koljena iz susret u Prijedoru, te Mladenovića zbog problema s aduktorom. U ekipi neće biti ni mladog Amira Hadžiamhetovića zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji.

Susret Željezničar – Slavija igrat će se u nedjelju na Grbavici u 13 sati, a glavni sudac bit će Zoran Grbić iz Prijedora.