Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Sve snage smo usmjerili ka novom Željinom izlasku u Evropu

mulalic

Fudbaleri Željezničara posljednjeg dana priprema u turskoj Anataliji danas od 16 sati odigrat će treću test utakmicu, a protivnik će im biti Illichivets Mariupol koji je prošle godine ispao iz Prve lige Ukrajine. Stručni štab predvođen trenerom Edisom Mulalićem, kako kaže, u potpunosti je zadovoljan urađenim u drugoj fazi priprema.

“Drugim dijelom priprema ovdje u Antaliji sasvim smo zadovoljni. Uslovi su bili odlični, domaćini su sve učinili da se dobro osjećamo. Ovdje smo došli radi uigravanja i odigravanje utakmica. Kažem, u potpunosti možemo biti zadovoljni, jer ovdje smo došli i stavili akcent na uigravanje, dok smo ranije u Bosni radili na fizičkoj spremi”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mulalić u Antaliji.

Željo je danas saznao i ime protivnika u četvrtfinalu Kupa BiH. Igrat će protiv banjalučkog Borca kojem u 18 kola dosadašnjeg toka sezone u Premijer lige BiH nisu cvale ruže, te u timu sa Grbavice nadaju se da će izborili plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja u svojoj zemlji.

“Do našeg cilja pokušat ćemo doći na dva fronta, Kupu i prvenstvu BiH. Cilj je da Željezničar ponovo igra u Evropi. Dat ćemo sve od sebe sa novom ekipom i ozbiljnim ljudima koji rade u klubu da izađemo na euro scenu. Sve snage i razmišljanje usmjerili smo da Želju dovedemo do novog evropskog nastupa”, rekao je Mulalić.

Ekipa iz popularne “Doline ćupova” iz Turske se sutra vraća u Sarajevo, a u prvom kolu nastavka šampionata 28. februara na stadionu Grbavica u Sarajevu dočekat će konkurenta za Evropu, tim Širokog Brijega.