Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muller: Igrali smo s deset igrača protiv 14

muller

Thomas Muller, fudbaler Bayerna iz Minhena, nakon sinoćnje eliminacije njegovog tima iz četvrtfinala Lige šampiona od Real Madrida, kazao je da je bilo nemoguće proći dalje, jer je njegov tim igrao sa deset igrača protiv 14, javlja Anadolu Agency (AA).

Sudija Viktor Kassai je prvo bez ikakve potrebe Arturu Vidalu, koji je ispravno startovao i oduzeo loptu protivničkom igraču, pokazao drugi žuti karton u 84. minuti, a da je prethodno u dva navrata propustio isto učiniti kada je u pitanju Realov veznjak Casemiro. Potom je u produžecima uz pomoć svojih asistenata Kassai priznao dva gola Cristiana Ronalda iz ofsajda, što je naljutilo sve u Bayernu.

Bavarci su tokom 90 minuta uspjeli doći do vodstva od 2:1, čime su nakon poraza identičnim rezultatom u Minhenu osigurali produžetke. No, Real j sa tri gola u produžecima slavio sa 4:2 i prošao u polufinale.

“Nismo bili u perfektnom izdanju, ali smo se ponašali kao muškarci na terenu, ako pogledate na koji se način razvijala igra na terenu. Kada pogledate kako su se stvari odvijale, veoma je teško igrati sa deset igrača protiv 14. Gol za 2:2 je najgori od svega, jer pomoćni sudija je imao jasan pogled na situaciju. To nas je ubilo”, kazao je Muller njemačkim medijima i dodao:

“Bili smo mentalno u odličnom stanju kada smo poveli sa 2:1 i imali 11 igrača na terenu. Ali, onda su sudije dali ‘vjetar jedrima’ našeg protivnika. Nakon ovoga ne možeš samo otići kući oi reći takve stvari se događaju.”

Real Madrid je nakon trijumfa u Minhenu rezultatom 2:1, sinoć pred svojim navijačima nakon 90 minuta gubio identičnim rezultatom. U produžecima Madriđani su iskoristili igrača više i sudijske greške, te slavili sa 4:2. Golove su za Real postigli Ronaldo u 76, 104 i 109. minuti, te Marco Asensio u 112, a za Bayern Robert Lewandowski iz penala u 53. i autogol Sergio Ramos u 77.

Sinoć je plasman u polufinale osigurao i Atletico Madrid, koji je nakon 1:0 u prvoj utakmici, odigrao 1:1 u gostima kod Leicester Cityja.