Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muller: Novac u Premiershipu je veoma primamljiv

muller

Fudbaler Bayern Minhena se već neko vrijeme dovodi u vezu sa Premijer Ligom, konkretno Manchester Unitedom.

Louis Van Gaal je trener koji je Mulleru prvi pružio priliku, omogućio mu da se predstavi fudbalskom svijetu i probije na svom putu, odnos njih dvojice je odličan i Holanđanin već neko vrijeme insistira na tome da mu se dovede napadač Bayern Minhena.

[yuzo_related]

Rummenigge je čak da svojim engleskim kolegama poručio da prestanu da mu šalju mejlove i poruke, ali Englezi ne odustaju i nema sumnje da će tek nakon ove informadcije pojačati pritisak.

Naime, u razgovoru za ‘Welt am Sonntag’, Muller ističe da ne želi da bude licemjer i negira da ga privlači ekonomski aspekt Premijer Lige.

“Na kraju, ne treba da zaboravimo da je fudbal naš posao. Zato ljudi treba da prihvate da ponude koje dobijamo i plate koje primamo uvijek imaju ulogu prilikom odluka koje pravimo. Naravno, novac u Premijer Ligi je veoma dobar i veoma primamljiv. Bilo bi licemjerno negirati to.”

“Kada odlučujete da li je nešto dobro za vas morate da gledate cijli paket. Ako nešto danas djeluje dobro, ne znači da će i sutra biti tako. Znam da su mnogi njemački klubovi nezadovoljni engleskim trošenjem, ali ja mislim da je to na kraju dobro za klubove i da ne može biti loše kada u vaš tim investirate novac.”, rekao je Muller.