Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

istorijski debakl

Muller u jednoj rečenici otkrio koja je najveća Barcelonina mana

Thomas Muller

Muller je nakon utakmice rekao da Barcelona ima igrače koji su tehnički na razini Bayerna, a onda i naglasio koja je razlika između ta dva kluba

U najinteresantnijoj utakmici jučerašnjeg programa Lige prvaka Bayern je u Minhenu pobijedio Barcelonu 3:0. Time je njemački prvak okončao takmmičenje u grupi E sa svih šest pobjeda, dok Barcelona prvi put nakon novembra 2000. nije prošla grupu.

Nastavljena je tako Barcelonina rezultatska kriza, a dogodio joj se i istorijski debakl kakav nije viđen 21 godinu. Analizirajući susret Thomas Muller pokušao je dati svoje viđenje današnje Barcelone i njenog poraza koji se počeo ispisivati upravo njegovim golom iz 34. minute. Zabili su potom Leroy Sane i Jamal Musiala.

Muller je nakon utakmice rekao da Barcelona ima igrače koji su tehnički na razini Bayerna, a onda i naglasio koja je razlika između ta dva kluba.

“Moje je mišljenje da Barcelona ne može pratiti intenzitet igre. Oni imaju sve, tehnički i taktički to su sjajni igrači, ali ne mogu se nositi s intenzitetom nogometa najviše razine”, rekao je Muller.