Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Multietnički turnir u fudbalu “Grapska United”

Grapska United

Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini, u saradnji s lokalnim partnerom Mjesnom zajednicom Grapska/Doboj, danas organizira multietnički turnir u fudbalu “Grapska United” na sportskom terenu te mjesne zajednice.

Turnir će okupiti 100 mladih učesnika iz regije Doboja te provesti dan u druženju, igri i zabavi. Partner u organizaciji turnira je Cross Cultures Project Association – Open Fun Football Schools, profesionalna organizacija koja već 20 godina posvećeno povezuje djecu i mlade kroz fudbal.

Mladi će igrati u deset timova koji se sastoje od dječaka i djevojčica u dobi od sedam do 17 godina. Sami će preuzeti i ulogu sudija, a pobjednici će biti svi. Uz turnir će biti održane i radionice otvorenog tipa za sve zainteresirane goste, saopćeno je iz Ambasade Švicarske u BiH.

– Ovo je zabavni turnir. Cilj jeste da se mladi druže, zajedno igraju i, u konačnici, lijepo provedu. Fudbal je veoma moćan instrument za integraciju i prijateljstvo – poručila je ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer, koja će zajedno s gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem otvoriti turnir.