Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muratović: Kao da su mi dva srca u grudima

140329008.3_xl

Austrijski novinari potražili su Samira Muratovića jučer, uoči večerašnjeg duela naše i austrijske selekcije. Bivši reprezentativac naše zemlje vezan je i za Austriju. Tamo živi od 2004. i ima i austrijsko državljanstvo. Igrao je za GAK, ali je ipak vezan više za Sturm. I sa jednim i sa drugim klubom osvajao je naslov prvaka ove zemlje.

– Imao sam veliku želju igrati za Sturm pod vodstvom Ivice Osima. Na kraju sam došao u Grac, ali ne u Sturm, već u GAK. Osim je u Bosni broj jedan. On poznaje nogomet kao niko drugi, a uz to je i uvijek iskren do kraja. On je kao kompjuter. Osim je legenda, rekao je Muratović.

Večeras će igrati reprezentacije njegove dvije zemlje.

– Kao da mi u grudima rade dva srca. Edin Džeko i Miralem Pjanić su velike zvijezde. I jedan i drugi mogu igrati za bilo koji klub na svijetu. Džeko je bio najbolji strijelac u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, dok je Pjanić tehnički sjajan. Uz to je i odličan izvođač slobodnih udaraca. Dobri su momci, jako skromni i dobri prijatelji. I sad imam kontakt s njima, opisao je Muratović.

Opisao je današnje stanje u bh. nogometu.

– Zaostajemo u gotovo svemu za ostatkom Evrope. Nogomet je najpopularniji sport u Bosni. Ima mnogo talenata, ali je malo novca. Ovdje je sve drugačije. Austrija mnogo ulaže u nogomet. Svako malo mjesto ovdje ima savremen stadion. Normalo je onda da imaš rezultate. Austrija je ispred Bosne, kazao je.

Osvrnuo se i na meč u Belfastu.

– Pet puta smo prešli centar i postigli dva gola. Onakva igra neće biti dovoljna protiv Austrije. Na domaćem terenu je teško igrati, jer kod nas ako u prvih deset minuta stvari ne idu publika odmah zviždi, dodao je Muratović.