Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musa: Dobili smo najkvalitetnijeg suparnika

Slaven Musa

Trener Nogometnog kluba Široki Brijeg Slaven Musa nije previše zadovoljan ishodom ždrijeba prvog i drugog pretkola Europske lige.

U prvom pretkolu Širokobriježane čeka predstavnik Malte Birkirkara FC, a u slučaju prolaska u drugo pretkolo bh. predstavnik ide na boljeg iz ogleda škotskog Heratsa i estonskog Infoneta.

– Na prvi pogled možemo biti zadovoljni, jer smo izbjegli dugačka putovanja u Kazahstan ili Azarbajdžan. Međutim, od pet protivnika koje smo imali u ždrijebu dobili smo po kvaliteti najboljeg. Birkirkara je prošle sezone igrala protiv West Hama i ispala je tek nakon izvođenja jedanaesteraca – kazao je Musa.

Po njegovim riječima, Birkirkara je prošle sezone imala odličnu ekipu s puno dobrih pojedinaca.

– Ne znam koliko su mijenjali između dvije sezone, imamo ovih nekoliko dana do prve utakmice da ih prostudiramo i bolje upoznamo. No, to ništa ne mijenja na stvar i naš zacrtani cilj je prolaz u drugo pretkolo – istaknuo je trener Širokog.

Dodao je kako ne razmišlja previše o drugom pretkolu u kojem bi Široki mogao sastati sa škotskim predstavnikom.

– Bio bih sretan da se u drugom pretkolu susretnemo s Heartsom, koji je zanimljiv i atraktivan protivnik, ali trenutno sve misli su usmjerene na Birkirkaru. Imamo još osam dana da se pripremimo i ja se nadam najboljem – zaključio je Musa.

Utakmica Široki – Birkirkara igra se već 30. lipnja u Širokom Brijegu, dok je uzvrat sedam dana kasnije na Malti.