Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musa: Ne možete prijetiti Željezničaru na Grbavici

slaven musa111

Nogometaši Širokog Brijega vratili su se u Bosnu i Hercegovinu s desetodnevnih priprema u Antaliji.

Širokobriježani su se pripremali u Turskoj za nastavak Premijer lige BiH i prvo kolo u kojem gostuju Željezničaru na ”Grbavici”, a trener ekipe Slaven Musa zadovoljan je obavljenim pripremama i činjenicom da su svi igrači spremni za nastavak sezone.

– Možemo biti zadovoljni uvjetima u Antaliji. Najbitnije je da su svi igrači zdravi. Sada ćemo se dobro odmoriti preko vikenda, a zatim nas očekuju detaljnije pripreme za meč protiv Željezničara – izjavio je Musa.

Željezničar i Široki su proveli deset dana priprema u Antaliji, smješteni su bili u istom hotelu, a stručni štabovi oba tima su imali priliku da dobro upoznaju prednosti i mane protivnika.

– Mi smo sportski prijatelji, tako da problema nije bilo. Oni su gledali nas, mi njih, a na kraju ćemo vidjeti ko je koga bolje skautirao. Očekujemo da napravimo dobar rezultat u narednom kolu, ali ne možete doći na ”Grbavicu” i prijetiti Željezničaru – dodao je Musa.

Široki Brijeg je odigrao tri kontrolne utakmice u Antaliji, slavio je s 2:0 protiv kazahstanskog Shakhtera iz Karagandyja, remizirao 1:1 s danskim Odenseom, a poražen je od poljske Wisle Plock s 1:0.