premijer liga bih

Musemić debituje protiv Želje, “davljenici” u Modriči

Sarajevo ugostio Celtic u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka
09.07.2019., stadion Asim Ferhatovic Hase, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prva utakmica prvog pretkola UEFA Lige prvaka, FK Sarajevo - FC Celtic. Trener Sarajeva Husref Musemic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Plavi su prošle sedmice pobijedili Leotar u okviru Kupa BiH na svojoj Grbavici rezulatom 2:1

Danas su na rasporedu dva meča 20. kola m:tel Premijer lige BiH. U Konjicu se sastaju Igman i Željezničar, dok nas u Modriči očekuje duel između Sloge Meridian i Slobode.

Od 13 sati u Konjicu se očekuje spektakl, stadion je rasprodat, Igman će prvi put igrati pred svojim navijačima. Novi trener Konjičana Husref Musemić je doveo nekoliko igrača, ali i donio novu energiju u tim koji se nalazi na posljednjem mjestu i što prije moraju osvajati bodove kako bi izašli iz zone ispadanja.

S druge strane u goste Igmanu dolazi Željezničar koji želi izboriti jedno od prva tri mjesta, kako bi sebi obezbjedio izlazak u Evropu.

Plavi su prošle sedmice pobijedili Leotar u okviru Kupa BiH na svojoj Grbavici rezulatom 2:1.

Sloga Meridian će od 15 sati u Modriči ugostiti ekipu Slobode. Veoma zanimljiv duel ekipa koje se grčevito bore za opstanak, domaći su vrijedno radili tokom priprema, a Sloboda je za vrijeme pauze dovela nekoliko igrača na pozicijama koje su im bili deficitarne.

Obje ekipe imaju imperativ pobjede, pa će ljubitelji fudbala zasigurno uživati u ovom meču.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Igman – Željezničar (13:00)

Sloga Meridian – Sloboda (15:00)