Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Dobar nam je svaki rezultat ako ne primimo gol

musemic tusanj

Fudbaleri Slobode i Sarajeva sutra na Tušnju igraju prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH. Gostima izmiče borba za naslov prvaka, pa su sve snage usmjerili na Kup, čega su svjesni i u taboru Slobode.

Trener Husref Musemić podsjetio je danas na konferenciji za novinare da je u Antalyji dva puta gledao Sarajevo, kao i nedavno protiv Čelika na TV.

U subotu su odigrali ne tako dobro, ali su pobijedili. Nama je dobar svaki rezultat ako ne primimo gol. Ne treba zaboraviti da se igra i revanš u Sarajevu. Mi ne možemo računati na ozlijeđenog Ibrahima Škahića i na Anesa Haurdića koji je u kupu igrao za Velež i nema pravo nastupa za nas – podsjetio je Musemić.

Musemić je govorio i o zgusnutim terminima odigravanja utakmica, te o pomjeranju prvobitno određenih termina.

– FIFA stalno potencira fair-play, ali ga ovdje nema. Mi za šest dana trebamo odigrati tri teške utakmice. To sa stanovišta fair-playa, ali i s medicinskog, nije u redu. Pogotovo kada se zna kakvi su naši tereni. Nije humano nekoga do te mjere opterećivati i dovoditi ga u nepovoljnu zdravstvenu situaciju. Ovo govorim uime svih igrača, a ne samo Slobode – kazao je Musemić.

Na pitanje novinara da li se pomjeranje termina odigravanja utakmica vrši na štetu Slobode, Musemić je rekao da ne sumnja u nečije loše namjere, ali smatra da je trebalo voditi računa da svi klubovi budu u istom položaju.

– Pomjerili su termin naše utakmice sa Sarajevom za idući utorak, jer policija u Sarajevu ne može istovremeno osiguravati utakmice Sarajeva i Željezničara. To je tačno, ali zar prilikom izvlačenja parova nije odmah trebalo o tome voditi računa, pa da se zamijene termini domaćinstva, ili Željezničara ili Sarajeva? Zašto nije, recimo, određeno da mi prvu utakmicu igramo na Koševu?, zapitao je Musemić.

Podsjeća da je prilikom žrijebanja prvo izvučen par Borac – Željezničar, a tek onda Sloboda – Sarajevo. Znalo se već tada da će se u uzvratu dvije utakmice igrati u Sarajevu. Trebalo je odmah izvršiti zamjenu domaćinstva jedne ekipe, smatra trener Slobode.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se u Tuzli u srijedu u 15.00 sati.