Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Izvinjavam se navijačima, igrači me nisu poslušali

husref musemic 11

Trener Sarajeva Husref Musemić izvinio se navijačima nakon potopa njegovog tima u uzvratnom meču 2. pretkola Evropske lige u kojem su od talijanske Atalante poraženi na Koševu rezultatom 8:0.

Musemić je rekao da je evidentna razlika u kvalitetu dvije ekipe te da su igrači nakon trećeg pogotka izgubili koncentraciju.

“Izvinjavam se navijačima Sarajeva, ovo je stvarno katastrofa. Nisam slučajno govorio da su sjajna ekipa, ali treba reći da smo nesretno primili prvi pogodak, nakon čega smo dozvolili da se Gomez i ostali raspucavaju. Igrači nisu poslušali ono što smo se dogovorili u svlačionici, a kada jedan vagon ispadne iz kompozicije, onda sve propada”, kazao je Musemić.

Nakon toga, on je rekao da Sarajevo sigurno ne bi primilo osam pogodaka da je taktički odigralo utakmicu kao u Italiji gdje je bilo 2:2.

“Poslije trećeg pogotka je ekipa totalno pala, igrači Atalante ne igraju slučajno u Seriji A. Da smo taktički odigrali kao u Italiji, sigurno ne bi primili osam pogodaka. Od igrača, izdvojio bih samo Ahmetovića koji se nešto borio u napadu, a svi ostali igrači su podbacili”, rekao je trener Sarajeva.