Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

21. kolo premijer lige

Musemić nadmudrio Osima: Tuzla City ubjedljiv protiv Željezničara

1005_city_radost

Tuzla City došao je do druge uzastopne, a ukupno desete pobjede ove sezone, te je sada sedmi s 33 boda. Željezničar je upisao 11. poraz i ostao je na učinku od 37 bodova

U jednom od derbija 21. kola Premijer lige BiH, Tuzla City je na Tušnju ugostio Željezničar i savladao ga rezultatom 2:0.

Bio je to duel dva najbolja trenera u državi i velikih rivala Husrefa Musemića i Amara Osima, a uspješniji je bio trener tuzlanske ekipe.

Domaći tim je poveo veoma rano, u 8. minuti je pogodio Petar Mišić sa bijele tačke nakon što je fauliran Edin Rustemović.

Gosti su mogli do poravnanja u 26. minuti. Sinan Ramović je prelijepo progirao Ivana Juričića, koji je silovito šutirao, ali je Azir Muminović sigurno intervenirao i izbacio loptu u korner.

Sjajna prilika za Tuzla City u 40. minuti. Oštro je ubacio Goran Brkić, loptu glavom okrznuo Vojo Ubiparip, a ona prošla pored stative gola Željezničara.

Konačan rezultat postavio je u 90. minuti Dejan Maksimović nakon sjajnog proigravanja Augistina Doffoa.

Tuzla City došao je do druge uzastopne, a ukupno desete pobjede ove sezone, te je sada sedmi s 33 boda. Željezničar je upisao 11. poraz i ostao je na učinku od 37 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore