Fudbal

Trener Sarajeva

Musemić: Neki su govorili da se raspadamo, a mi smo opet prvi ili drugi

29/09/2019

Fudbal je, kazao je Musemić, čudna igra, a svaki sport traži vremena i strpljenja da se svodi generalna ocjena

Sarajevo je u Doboju kod Kaknja savladalo Mladost DK rezultatom 3:0 (2:0) te upisalo sedmu ovosezonsku pobjedu, dok je Mladost upisala sedmi poraz i sa osam je bodova ostala na predzadnjem mjestu.

– Najbitnije je da smo pobijedili. Prvo poluvrijeme je pokazalo da idemo nešto malo bolje, nego je to bilo u zadnje vrijeme. Evo, završio se prvi ciklus – mi smo prvi ili drugi, kako hoćete – kazao je Musemić, dodavši kako su mnogi govorili da se raspadaju.

Fudbal je, kazao je Musemić, čudna igra, a svaki sport traži vremena i strpljenja da se svodi generalna ocjena. Sarajevo nakon prvog dijela ima najviše pobjeda.

– Ni danas nisam zadovoljan kako je Sarajevo igralo, ali ja i moji ćemo se igrači potruditi da u narednom periodu igramo bolje. Zadovoljan sam učinkom, kako smo igrali, ali trudit ćemo se da se vratimo na raniji nivo – najavio je Musemić, napomenuvši kako se neki igrači, koji su bili povrijeđeni, polako vraćaju i daju doprinos.

Trener domaćina Ibro Rahimić kazao je da njegov tim, za razliku od prethodnih utakmica, danas nije imao puno izgleda protiv prvaka Sarajeva.

– Drugo poluvrijeme je bilo dobro i moram biti zadovoljan. Igrali su malo čvršće, stvorili smo nekoliko prilika, ali nismo postigli gol – kazao je Rahimić, koji je dodao kako su u prvom poluvremenu platili danak neiskustvu i respektu prema kvalitetnijim gostima.

Najavio je kako njih, u narednom kolu, u subotu na svom terenu, očekuje i najvažnija utakmica, kada im u goste dolazi Velež, na čijoj je klupi on i počeo ovu sezonu.

Rahimić zbog toga najavljuje da će u srijedu, u Kupu BiH protiv Željezničara, odmoriti neke igrače.

– Mlada je ekipa, ali meni se boriti s njima i nadam se da ćemo se izboriti…Ne može niko reći da Mladost nema potencijal, ali to je nedovoljno za bolje rezultate – kazao je Rahimić, koji ipak smatra kako se vidi napredak u igri njegovog tima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.