Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener FK Sarajevo

Musemić: Nismo se obrukali i nemam šta zamjeriti igračima

musemic sarajevo celtic33

Mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali bolje, imali smo dva – tri igrača koja su objektivno zakazala i u ovakvim utakmicama je to puno

Fudbaleri Sarajeva sinoć su se oprostili od takmičenja u kvalifikacijama Lige prvaka, nakon revanš utakmice odigrane na Celtic Parku gdje su domaći slavili rezultatom 2:1.

Strijelci su bili Christie i McGregor, dok je za Bordo tim pogodak postigao Benjamin Tatar.

Na press konferenciji održanoj nakon utakmice obratio se i šef stručnog štaba.

“Nisam nezadovoljan. Ono što ja najviše volim je kada igrači imaju dobar voljni momenat. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, u prvih 15 minuta imali smo dvije – tri situacije i da smo odigrali bolji završni pas, mogli smo napraviti nešto više. Poslije toga smo kažnjeni na slične načine kao i na Koševu. Mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali bolje, imali smo dva – tri igrača koja su objektivno zakazala i u ovakvim utakmicama je to puno, ali šta je tu je. Nismo se obrukali i nemam šta zamjeriti igračima. Volio bih da je ostalo neriješeno, ali idemo dalje”, kazao je Musemić.

Sarajevo će svoj evropski put nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige, a protivnike će saznati nakon žrijeba koji će se održati 22. jula u švicarskom Nyonu.