Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić o Slobodi: Husića su stigli problemi od prije 15 godina

musemic

Nakon što je napustio klupu Slobode, Husref Musemić nije dugo čekao na novi angažman. On je, naime, odlučio prihvatiti da preuzme upražnjeno mjesto šefa stručnog štaba Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Dosadašnji trener Mladosti, Ibro Rahimić, se danas na treningu oprostio od igrača, a navodno mu je sljedeća stanica mostarski Velež.

Husref Musemić gostovao je u programu TVSA u emisiji “Sport magazin” gdje je govorio o trenerskom angažmanu u Slobodi, o uzrocima njegovog odlaska i donedavnom predsjedniku tuzlanskog kluba Azmiru Husiću.

– Uvijek ću se rado sjećati Slobode i Tuzle. Mislim da smo napravili dosta dobrih stvari, kako ja tako i svi oni koji su bili uključeni u to. Moj odlazak nije bio planiran, ali eto tako se dogodilo, kazao je Musemić i dodao:

– I dok sam bio u Slobodi već nekih nešto više od mjesec dana nije više bila to ta atmosfera ni u klubu, ni oko kluba, ni među igračima tako de se dalo naslutiti da se nešto loše sprema i nažalost tako je i bilo. Prvi koji je povukao potez bio sam ja i smatram da sam uradio pravu stvar, kazao je Musemić.

Musemić se tokom razgovora osvrnuo i na Azmira Husića, donedavno prvog čovjeka Slobode.

– Sigurno da je to čovjek koji je uložio u Slobodu jako puno, novaca, vremena, energije ali očigledno da su njega stigli neki problemi od prije 10 do 15 godina. Njegov odlazak je velika šteta za grad Tuzlu, za Slobodu, ali eto ja se nadam da će Sloboda uspjeti naći nekoga ko će približno uspješno voditi Slobodu kao što je Husić to radio, rekao je Musemić.

Kompletan razgovor sa Musemićem pogledajte u priloženom videu.