Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Odigrali smo skoro kao protiv Željezničara

musemic tusanj

Sretan zbog pobjede protiv Sarajeva i plasmana u Evropsku ligu, trener Slobode Husref Musemić čestitao je svojim igračima na velikom angažovanju, zahvalivši se, ujedno, Sarajevu na korektnoj igri.

– Mislim da našoj pobjedi nema zamjerki. Iskoristili smo pritisak koji je Sarajevo imalo želeći osigurati nastup u Evropi. Uspjelo je to Slobodi što je bio naš primarni cilj. Mislim da smo zasluženo pobijedili, jer smo bili puno bolji – rekao je Musemić.

Nakon što je saznao rezultate ostalih utakmica, izjavio je: “Čestitam Zrinjskom na osvojenoj tituli prvaka. Nama ostaje finale Kupa BiH, a već u srijedu igramo prvu utakmicu. Pokušat ćemo igrače odmoriti i osvježiti, jer je danas teren bio izuzetno težak i mnogo su se umorili”.

Musemić je uporedio ovu utakmicu s pobjedom protiv Željezničara u polufinalu Kupa BiH.

– Rekao sam da je utakmica protiv Željezničara (3:1) bila najbolja koju sam vodio kao trener Slobode. Ne samo rezultatski, nego u svim segmentima igre, kako tehnički tako i taktički. Ova danas bila je blizu, ali ne baš kao protiv Želje – rekao trener Slobode.

Novinara su „coacha“ Tuzlaka pitali zbog čega domaći igrači po završetku susreta nisu otišli pozdraviti navijače, što je praksa na svim dosadašnjim utakmicama.

– Ne znam šta je razlog da ih nisu pozdravili. Ja sam za TV davao izjavu i zaista ne znam šta se desilo – rekao je Musemić.