Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Ordagić je zaslužio poziv u reprezentaciju

musemic nova

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine Sloboda i Željezničar igrali su na Tušnju 18 puta. Sloboda je slavila devet puta, a Željezničar je u pet susreta bio pobjednik. U subotu se sastaju kao dvije najuspješnije ekipe proljetnog dijela prvenstva.

Sloboda je u naletu, a Želju će, prema najavama iz policije, bodriti oko 400 “Manijaka”.

– Dolazi nam u goste ekipa koja je svih pet utakmica riješila u svoju korist. To sve govori o snazi suparnika. Nas muče kartoni i povrede, ali i drugi imaju sličnih problema. Naša želja je pobjeda, a vidjet ćemo šta će na kraju biti – izjavio je na konferenciju za novinare trener Slobode Husref Musemić.

Podsjetio je da zbog žutih kartona ne mogu igrati Ivan Kostić i Elvis Sarić. Povrijeđeni su Haris Mehmedagić i Samir Merzić. Čeka se radna dozvola za Slobodana Lakičevića.

Musemić još nije načisto kako će izgledati domaći sastav za duel sa Željezničarom.

– Svi koji su registrovani dolaze u obzir za subotnju utakmicu – kazao je trener Tuzlaka.

Navijači traže pobjedu, a trener “crveno-crnih” smiruje euforiju koja danima trese ljubitelje nogometa u Tuzli.

– Ne možemo zaustaviti euforiju među navijačima, ali još je rano za slavlje. Ako na kraju budemo prvi, i mi ćemo biti euforični. Za sada treba ostati hladne glave. Neka sve protekne na terenu u najboljem redu. Došlo je, međutim, vrijeme da Slobodu svi moraju uvažavati i poštovati – naglasio je Musemić.

Strijelac dva gola protiv Sarajeva Mladen Veselinović respektuje “plave” s Grbavice, ali vjeruje u svoj kolektiv.

– Željezničar je odlično krenuo u drugi dio sezone. Veoma su se pojačali, što se vidi po rezultatima. Atmosfera u našoj ekipi je vrhunska. Uz maksimalno zalaganje i podršku navijača možemo postići dobar rezultat – smatra Veselinović.

Novinari su Musemića pitali da li je selektor Mehmed Baždarević za susrete s Luksemburgom i Švicarskom trebao pozvati i nekog igrača iz Slobode.

– Selektor nas je gledao protiv Radnika. Pozvao je neke igrače koje ne poznajem. Moje je mišljenje da je Amer Ordagić igrač koji po predispozicijama, igrama i godinama, zaslužuje poziv u reprezentaciju. Ali, to je Baždarevićev posao i njegov izbor, ja samo iznosim svoje mišljenje – zaključio je Husref Musemić.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se na Tušnju sutra od 15 sati.