Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić ponosan na sve igrače Slobode

musemic tusanj

Trener Slobode Husref Musemić rekao je poslije utakmice sa Sarajevom kako su njegovi igrači pokazali veliku borbenost i da su zasluženo nadigrali goste.

– Čestitam mojim igračima što su se nakon teške utakmice s Radnikom uspjeli vratiti i odigrati ovakvu utakmicu kao danas. Zaslužili su sve pohvale. Pokazali smo da nismo slučajno prvi u prvenstvu. Rezultat je možda mogao biti i drukčiji, ali šta je, tu je, valja ići dalje. Sarajevo smo nadigrali u svim elementima fudbalske igre. Barem sam ja tako vidio utakmicu – izjavio je Musemić.

Dosuđeni 11-erac, nije mogao komentirati, jer, kaže, nije najbolje vidio situaciju.

– Bila je gužva i nisam dobro vidio taj detalj, ali mislim da je prije bio faul za nas, a nakon toga se desio prekršaj za najstrožiju kaznu – rekao je.

Što se tiče velikog broja žutih kartona igračima Slobode, čak osam, Musemić kaže da je sudija radio svoj posao i da je imao kriterij suđenja kakav je ispoljio na Tušnju.

– Šta god da se desi, da li mi prošli ili ne, fudbal će se i dalje igrati. Ja sam uradio svoj posao kako najbolje znam, sudija je radio svoj. Ako nešto kažete o tome, bit ćete sankcionirani. Ponosan sam na svoje igrače – dodao je Musemić.

Na pitanje šta očekuje od susreta s Vitezom narednog vikenda, Musemić je bio sarkastičan.

– Ne znam, imamo dva velika dana za odmor i osvježenje. Ako u tome uspijemo, možemo očekivati povoljan rezultat – zaključio je trener Slobode Husref Museemić.