Fudbal

Musemić ponosan na sve igrače Slobode

09/03/2016

Trener Slobode Husref Musemić rekao je poslije utakmice sa Sarajevom kako su njegovi igrači pokazali veliku borbenost i da su zasluženo nadigrali goste.

– Čestitam mojim igračima što su se nakon teške utakmice s Radnikom uspjeli vratiti i odigrati ovakvu utakmicu kao danas. Zaslužili su sve pohvale. Pokazali smo da nismo slučajno prvi u prvenstvu. Rezultat je možda mogao biti i drukčiji, ali šta je, tu je, valja ići dalje. Sarajevo smo nadigrali u svim elementima fudbalske igre. Barem sam ja tako vidio utakmicu – izjavio je Musemić.

Dosuđeni 11-erac, nije mogao komentirati, jer, kaže, nije najbolje vidio situaciju.

– Bila je gužva i nisam dobro vidio taj detalj, ali mislim da je prije bio faul za nas, a nakon toga se desio prekršaj za najstrožiju kaznu – rekao je.

Što se tiče velikog broja žutih kartona igračima Slobode, čak osam, Musemić kaže da je sudija radio svoj posao i da je imao kriterij suđenja kakav je ispoljio na Tušnju.

– Šta god da se desi, da li mi prošli ili ne, fudbal će se i dalje igrati. Ja sam uradio svoj posao kako najbolje znam, sudija je radio svoj. Ako nešto kažete o tome, bit ćete sankcionirani. Ponosan sam na svoje igrače – dodao je Musemić.

Na pitanje šta očekuje od susreta s Vitezom narednog vikenda, Musemić je bio sarkastičan.

– Ne znam, imamo dva velika dana za odmor i osvježenje. Ako u tome uspijemo, možemo očekivati povoljan rezultat – zaključio je trener Slobode Husref Museemić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.