Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Poraz Sarajeva od Mladosti neće nas zavarati

musemic

Nogometaši Slobode, lideri na tebeli u BH Telecom Premijer ligi BiH, u velikom derbiju u nedjelju na Koševu gostuje kod aktuelnog prvaka – FK Sarajevo.

U ekipi Slobode ističu da je Sarajevo na svom terenu favorit, ali da “bordo” tim nije toliko dominantan kao prošle sezone.

Trener “crveno – crnih” Husref Musemić ističe da će njegovi igrači pokušati da odigraju kvalitetnu utakmicu.

– Sarajevo je najkvalitetnija ekipa u našoj ligi. Imaju dobar fond igrača. Sigurno da nas njihov poraz protiv Mladosti neće zavarati. Mi ćemo učiniti sve da naporavimo dobar rezultat. Dali ćemo u tome uspjeti, vidjećemo – izjavio je Musemić.

Vezni igrač Nemanja Stjepanović kazao je da će Tuzlaci na Koševu igrati “svoju utakmicu, mušku i borbenu”.

– Vjerujem da će biti dobra utakmica za publiku i nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat. Očekujem da Sarajevo neće srljati, jer ih možemo vrlo lako kazniti – kazao je Stjepanović.

Zajednički stav “crveno – crnih” je da na Koševu trebaju igrati svoju igru. Biti strpljivi, borbeni, maksimalno angažovani i koncentrisani u svim situacijama.

Nogometaši Slobode danas će obaviti posljednji trening na Tušnju. Već sutra putuju za Vogošću gdje su u planu posljednje pripreme za nedjeljni derbi.