Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Prihvatamo ulogu favorita protiv Mladosti

musemic

Trka za naslov prvaka BiH između Zrinjskog i Slobode nastavlja se nesmanjenom žestinom. Obje ekipe čekaju kiks rivala, a mali su izgledi da će se to dogoditi u 24. kolu Premijer lige.

Sloboda na Tušnju dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja i veliki je favorit. Trener Husref Musemić i napadač Damir Mehidić na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli najavili su pobjedu „crveno-crnih“.

– Prihvatamo ulogu favorita, mada smo svjesni da se to mora potvrditi na terenu. Protiv Veleža sam upozoravao da nema lakih protivnika, neki su se smijali, a zamalo da se dogodi iznenađenje. Imam dovoljno godina da bih bio neozbiljan, pa kažem da protiv Mladosti moramo igrati punom snagom. Nemamo pravo na kiks, pogotovo na domaćem terenu – rekao je trener Musemić.

Ekipu Mladosti posmatrao je u duelu sa Širokim Brijegom, i ističe da nisu naivna ekipa.

– Bore se za opstanak, neće se lako predati. Ne znam ko će im igrati na Tušnju, a ko neće. Bez obzira na to, naš cilj je pobjeda, a imamo kvalitet da je ostvarimo – rekao je trener Slobode.

Naglasio je da ima sve igrače na raspolaganju, ali da se u trenažni proces tek vratio Samir Merzić koji neće biti u kombinaciji za subotnju utakmicu.

U narednih 15 dana Slobodu ponovo očekuju utakmice svaka tri dana u prvenstvu i Kupu BiH. Bit će žestok ritam i svaki je susret na svoj način težak. Trebat će sačuvati i snagu i svježinu.

– Ako budemo igrali u pravom ritmu, punom snagom i disciplinirano, teško da nam bilo ko može parirati. U ekipi vlada dobra atmosfera, također i u cijeloj Tuzli, te je uoči susreta s Mladosti pobjeda jedino o čemu razmišljamo – izjavio je Damir Mehidić.

Utakmica Sloboda – Mladost igra se na Tušnju sutra od 16.30 sati.