Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Protiv Čelika preuzimamo ulogu favorita

Musemić i Veselinović
Foto: fksloboda.ba

Fudbaleri Slobode odlično su iskoristili prvenstvenu pauzu da se osvježe i odmore, te što spremniji dočekaju nastavak prvenstva.

U 16. kolu BHT Premijer lige na Tušanj dolazi Čelik, stari rival sa kojima se naš tim ove sezone sastajao već tri puta.

“Igrali smo i prijateljski meč, tako da će ovo biti peta utakmica koju igramo ove sezone. Ovo je meč u kojem želimo doći do sva tri boda. Između nas i Čelika nema tajni, ali preuzimamo ulogu favorita. Naravno, to moramo potvrditi na terenu”, rekao je Husref Musemić na današnjoj press-konferenciji pred nedjeljnu utakmicu.

Iako iz redova Zeničana dolaze informacije kako na Tušnju neće moći računati na Burekovića i Karića, šefa struke našeg tima to nimalo ne opušta:

“Oni možda imaju problema, ali to nas neće zavarati. Što se tiče nas, mi smo u mnogo boljoj situaciji oko igračkog kadra nego što je to bilo ranije. Efendić i Stjepanović se vraćaju, a jedini na koga ne računamo je Kostić koji je dobio tri utakmice suspenzije zbog dobijenog crvenog kartona. Ipak, uvijek kažem: koga nema, bez njega se mora i može. Igraće oni koji su spremni i sposobni. I protiv Zrinjskog smo imali dosta izostanaka, a odigrali smo možda i najbolju utakmicu ove sezone.”.

Protiv Čelika bi mjesto u prvoj postavi trebao zauzeti i Mladen Veselinović. Brzonogi krilni igrač Crveno – crnih spreman dočekuje Zeničane:

“Nadam se pobjedi! Istina, očekujem tešku utakmicu, ali u ime saigrača mogu poručiti da ćemo igrati najbolje što možemo. U meč moramo ući maksimalno oprezno i ako budemo na svom nivou ne sumnjam da ćemo obradovati naše navijače”, rekao je Veselinović.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se u nedjelju (22. Novembar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 12:30 sati uz TV prenos na Mojoj TV.