Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Protiv Drine smo apsolutni favoriti i od toga ne bježimo

husref musemic

Naredni premijerligaški protivnik FK SLoboda biće zvornička Drina. Na stadionu Tušanj Crveno – crni su apsolutni favoriti u ovom meču 27. kola BHT Premijer lige.

“Mi smo apsolutni favoriti i od toga ne bježimo. Prihvatamo tu ulogu i nadam se da ćemo to i opravdati na terenu. Istina, protiv Drine neću računati na nekoliko prvotimaca, ali mi u ekipi imamo dovoljan broj fudbalera koji mogu zamijeniti odsutne”, istakao je na današnjoj konferenciji za medije Husref Musemić.

Protiv Zvorničana neće igrati kartonirani Ivetić i Veselinović, a najvjerovatnije je da će meč propustiti i povrijeđeni Ordagić i Stjepanovića. Musemić planira od prve minute dati šansu Pršešu u veznom redu, te još nekolicini rezervista.

Musemić naglašava da je vrijeme između utakmica protiv Olimpica i Drine dobro iskorišteno za sve ono što Crveno – crne očekuje u narednom periodu.

“Već u srijedu idemo Travniku i pred nama je ponovo gust raspored. U 15 dana odigraćemo pet utakmica. Što se prvenstva tiče, u zadnja četiri kola sve je otvoreno i moguće. Možemo ostati bez Evrope, ali i osvojiti duplu krunu. Ko preživi pričaće”, zaključuje Musemić.
Utakmica Sloboda – Drina igra se sutra (subota, 30. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 18 sati.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo