fk sarajevo

Musemić: Protiv Krupe ne smijemo unaprijed upisati bodove

musemic presica (1)

U meču protiv Krupe Musemić će dati šansu nekolicini fudbalera koji ne igraju u prvoj postavi

Utakmice 21. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se ovog vikenda, a fudbaleri Sarajeva, lideri na ligaškoj tabeli, pokušat će osvojiti nove bodove u meču protiv ekipe Krupe.

Šef struke FK Sarajevo Husref Musemić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da je njegova ekipa favorit u ovom meču i da će ići na pobjedu bez obzira na to kako će se protivnik postaviti u ovoj utakmici.

– Kvalitetniji smo, to govori i pozicija na tabeli. Atmosfera u ekipi je odlična, ali ovakve utakmice su uvijek opasne i nipošto ne smijemo unaprijed upisati bodove. Poštujemo svakog protivnika, ali želimo nastaviti pobjednički niz – rekao je Musemić.

Strateg Sarajeva se osvrnuo i na jučerašnju pobjedu protiv Zrinjskog s 1:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

– Prednost je dobra, bolje je pobijediti 1:0 nego s 2:1, ali vidjet ćemo u revanšu da li je ovaj rezultat bio dobar. Zrinjski će u revanšu učiniti sve da nas savlada. Mislim da su djelovali svježije od nas, a teren je svima bio težak. Nadam se da ćemo biti odmorniji u revanšu – objasnio je Musemić.

Dodao je da će u meču protiv Krupe dati šansu nekolicini fudbalera koji ne igraju u prvoj postavi.

Prvotimac Darko Lazić smatra da Sarajevo neće imati problema protiv Krupe.

– Kvalitetniji smo i vjerujem da ćemo odgovoriti zadacima na pravi način. Ovakve utakmice su teške, pogotovo jer igramo nakon dva teška meča i imamo malo vremena da se odmorimo . Ipak vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje – izjavio je Lazić.

Sarajevo i Krupa će odmjeriti snage u subotu u 15 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.