Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Sami smo krivi što smo se doveli u ovakvu situaciju

musemić pirić
Foto: fksloboda.ba

Premijerligaška sezona 2015/16 polako se bliži kraju, a u pretposljednjem 29. kolu Slobad će na stadionu Tušanj dočekati ekipu Sarajeva. Biće to derbi drugoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva i meč koji odlučuje putnika u evropska takmičenja.

“Ovo je jako bitna utakmica i za nas i za Sarajevo. Nekome će otvoriti put u Evropu, a i mi i oni smo sami krivci što smo se doveli u ovakvu situaciju. Ipak, Sarajeva smo eliminisali u Kupu, evidentno je da protiv jačih ekipa igramo bolje i ne vidim razlog zašto to ne bismo pokazali i sutra. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Sarajevu vjerovatno igra i neriješen rezultat, no vidjećemo kako će se stvari odvijati na terenu”, poručio je nadanašnjoj konferenciji za medije Husref Musemić.

Slobodi će ovo biti četvrti ovosezonski ogled sa Sarajevom. Premijerligaški derbi na Koševu izgubili su 1:0, no u četvrtfinalu Kupa BiH slavili su dva meča (2:1 – 0:3). Musemić će na raspolaganju imati sve igrače, a među stativama će i ovoga puta svoje mjesto zauzeti sjajni Kenan Pirić. On je optimističan pred derbi sa starim rivalom:

“Iz nas je važna pobjeda u Travniku koja nas je psihički vratila na pobjednički kolosijek. Protiv Sarajeva nas očekuje težak meč, ali poznato je da protiv jačih timova igramo bolje. Najvažnije je da koncentrisano uđemo u utakmicu, a u tom slučaju ne sumnjam da ćemo osvojiti nova tri boda sa kojima ćemo osigurati Evropu.”.

Musemić i Pirić zajednički su pozvali navijače da u što većem broju pohode Tušanj i podrže ekipu u ovom meču sezone.

“Možda smo ih u nekim utakmicama i razočarali, ali njihova podrška nam mnogo znači. Pozivam ih da i ovoga puta budu uz nas”, istakao je šef struke Crveno – crnih.

Derbi 29. kola BHT Premijer lige igra se na Gradskom stadionu Tušanj sutra (subota, 07. Maj) sa početkom od 17 sati.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo