Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić uoči najtežeg gostovanja: Nadam se da je došlo vrijeme…

Husref_Musemic222

U prvoj utakmici doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo gostovati će Širokom Brijegu.

– Protiv Širokog Brijega smo igrali prije tri sedmice, tada smo upisali poraz rezultatom 2:1. Predstojeća utakmica je jako važna kako za nas, tako i za njih. Obje ekipe imaju određenih problema u sastavu i žele to mjesto koje vodi u Evropu. Nadam se da je došlo vrijeme da tradiciju prekinemo. Morat ćemo uložiti puno truda da odigramo dobru utakmicu i napravimo dobar rezultat – rekao je trener Sarajeva Husref Musemić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 18 sati.

U dosadašnja 43 međusobna susreta više uspjeha imala je ekipa s Pecare. Široki Brijeg je upisao 20 pobjeda, Sarajevo četiri manje, dok je preostalih osam susreta završeno bez pobjednika.

Dominacija Širokobriježana je posebno izražena na Pecari. U 20 gostovanja na Pecari, Sarajevo je doživjelo čak 15 poraza, dok je slavilo samo dva puta.

Zanimljivo, oba ta poraza doživjeli su domaćini u finalnim utakmicama Kupa BiH, što znači da Bordo ekipa nikada nije slavila na Pecari u okviru Premijer lige BiH. Prvi međusobni susret na Pecari ove dvije ekipe odigrale su u oktobru 2000. godine, a Široki Brijeg je tada slavio rezultatom 2:0.

No, prvi službeni duel ove dvije ekipe dogodio se dvije godine ranije, u maju 1998. godine, kada je Sarajevo u okviru play-offa pred gotovo 20.000 gledatelja na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru slavilo minimalnu pobjedu.