Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Čeliku poštovanje, ali mi želimo bodove

sarajevo_vitez_musemic_

Nogometaši Sarajeva u 13. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Čelika.

Nakon velike pobjede u Mostaru u prošlom kolu nad aktualnim prvakom i liderom na tabeli Zrinjskim, u “Bordo” timu najavljau nove bodove u utrci za priključak vrhu tabele.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić danas je na pres-konferenciji kazao da je njegov tim favorit u duelu sa Zeničanima.

– Sa dvije pobjede smo se vratili u ritam. Poštovanje Čeliku, koji to zaslužuje, ali mi smo favoriti. Osim Hodžića koji ima tri žuta kartona, Stanojević se žali na povredu tako da će i on biti pošteđen. Imamo još dva dana do utakmice pa ćemo vidjeti ko će biti u timu – kazao je Musemić.

U odnosu na lidera Zrinjskog, Sarajevo na četvrtom mjesto zaostaje osam, a za Širokim Brijegom i Željezničarom pet bodova.

– U ovom trenutku ne razmišljamo o prvom mjestu, želimo da skupimo što više bodova. U našoj ligi sve je moguće. Mi ćemo pokušati da nam se više ne dešavaju ovakvi kiksevi kao što su bili. Puno smo bodova izgubili na Koševu, ali šta je tu je, sada ne možemo ništa vratiti – kazao je Musemić.

Mladi reprezentativac BiH i prvotimac Sarajeva Mićo Kuzmanović, strijelac gola protiv Zrinjskog, kazao je da je poznato da je Čelik u lošoj situaciji, ali da o to tome u njegovoj ekipi ne treba da brinu.

– Imamo cilj da pobijedimo, u svakoj utakmci idemo na pobjedu, tako će biti i protiv Čelika. Atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou. Protiv Zrinjskog smo zaista odigrali dobru utakmcu, tako da mislim da u nedjelju neće biti problema – kazao je Kuzmanović.

Susret će biti odigran 29. oktobra na stadionu “Asim Ferhativić Hase” u 19.00 sati..