Musemić: Za nas je ovo veoma bitan meč, treba nam velika podrška

press_zrinjski_naslovna
Foto: fksloboda.ba

Tuzla se užurbano priprema za veliki nedjeljni derbi na Tušnju. U 15. premijerligaškom kolu Sloboda će pred domaćom publikom dočekati lidera tabele Zrinjskog.

[yuzo_related]

Bodovna razlika između tuzlanskog i mostarskog kluba je tek dva boda pa će se u slučaju trijumfa Crveno – crni okititi titulom jesenjeg prvaka BHT Premijer lige.

“Protiv Zrinjskog očekujem veću podršku naših navijača nego što je to bilo protiv Čelika. Podrška će nam trebati jer ipak igramo protiv jednog kvalitetnog protivnika. Zrinjski je dobro pokriven na svim pozicijama, igraju čvrsto i čekaju svaku grešku svog protivnika. Postiže malo, ali i primaju malo golova. Za nas je ovo veoma bitan meč ne samo zbog jesenje titule, nego i zbog bodova”, poručio je Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih na današnjoj konferenciji za medije.

Musemić ističe da je Zrinjski tim sa dosta kvalitetnih pojedinaca kao što su Todorović, Zakarić i Mešanović, te da njegovi fudbaleri moraju biti vrlo oprezni protiv popularnih Plemića.

“U ovom meču nećemo moći računati na Efendića i Kostića, no još uvijek nisam odlučio ko će ih zamijeniti. Hoće li to biti Salihović, Škahić ili neko drugi, imam još dva treninga da odlučim”, istakao je Musemić.

Napadač Slobode Sulejman Krpić u posljednjih nekoliko mečeva pokazao se kao pravi džoker tima. Ukoliko Crveno – crni budu imali problema sa probijanjem odbrambenog bloka Zrinjskog, sigurno je da će dobiti priliku da svojom agresivnošću unese nemir u zadnju liniju Plemića, piše oficijalna stranica FK Sloboda.

“Spremni smo za ovaj veliki derbi i odlučni da Zrinjskom pokažemo gdje su došli. Nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i ponovo obradujemo naše navijače!”.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se u nedjelju (08. Novembar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 13:30 sati.