Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Želimo nastaviti seriju protiv Radnika

280918sarajevo

Nogometaši Sarajeva sutra protiv ekipe Radnika na Koševu sa liderske pozicije počinju drugi krug takmičenja u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba “bordo” tima Husref Musemić na pres konferenciji je kazao da u redovima tog tima “vlada dobra atmosfera među igračima i navijačima te da to žele iskoristiti na najbolji način”.

– Igramo kod kuće kao favoriti protiv kvalitetnog protivnika. Radnik je ekipa koja hoće, zna da igra i da se nadigrava. U posljednje četiri utakmice s njma imamo loš bilans, dva puta su nas pobijedili u Bijeljini, jednom je bilo 0:0 i 2:1 na Koševu. Bilans nam nije sjajan protiv njih, ali želimo nastaviti ovu seriju, iako neće biti lako. Potrudićemo se da odigramo bolje nego što je to bilo protiv Širokog. Što se tiče igračkog kadra uglavnom je sve u redu, možda je u pitanju nastup jednog igrača, ostali su svi na raspolaganju – kazao je Musemić.

Rezimirajući prvu trećinu prvenstva Musemić je rekao da, i pored vodeće pozicije na tabeli, nije zadovoljan i smatra da je njegov tim trebao imati tri-četiri boda više.

– Do kraja prvenstva ima još puno da se igra. Normalno da ćemo se potruditi svi zajedno, ekipa i klub da nastavimo ovako i ako je moguće da budemo još bolji. Želimo da igramo na dva fronta u kupu i prvenstvu. Vidjećemo dokle ćemo dogurati, daleko je kraj maja 2019. Prostora za napredak još uvijek ima, uvijek može bolje – kazao je Musemić.

Defanzivac Sarajeva Amer Dupovac izjavio je da njegov tim očekuje teška utakmica protiv Radnika.

– U prvom kolu smo izgubili u gostima od njih. Oni su nam dužnici. Neće biti lako, Radnik je ‘tvrda’ ekipa i poznata po tome da u zadnje vrijeme igra dobro na Koševu. Na nama je da damo svoj maksimum, odigramo što bolje i nastavimo ovaj niz. Atmosfera u ekipi je dobra i svi željno očekujemo ovu utakmcu – kazao je Dupovac.

Susret će se igrati sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 20 sati.